Tampong

Hej! Jag har använt tampong vid några tillfällen (typ 5ggr) och ALLTID fått in den. Första gången satt den bra och jag kände den inte. Andra gången gick det oxå bra. Sen tredje gången blev jag typ svimfärdig nästan och började typ förlora synen. Så jag tog ut den och efter det var jag som normalt igen. (Tror det va att musklerna var spända) sen idag på idrotten skulle jag sätta in en igen och jag fick in den. Men direkt efter kände jag mig typ kissenödig så jag satte mig på toan igen fast det kom inget. (Jag tog ut den och använde binda istället)Så jag undrar om någon har varit med om något liknande eller vad det kan bero på? Ska den längre in kanske? Tacksam för svar

Svar

Hej!

Vad bra att du hör av dig till Tjejjouren med dina frågor och funderingar. Vad det kan bero på är svår att veta. Men att använda tampong är något som ska kännas bekvämt och du ska inte behöva känna dig svimfärdig och få svårt att kissa.

Om man är ovan att använda tampong kan det ta ett tag att hitta rätt teknik för att få den på plats, och precis som du nämner ska tampongen inte kännas när den är på rätt plats och den ska långt in. Om du däremot fortsätter att uppleva yrsel och att det blir svårt att kissa när du använder tampong finns det andra mensskydd som kanske passar dig bättre, till exempel binda eller menskopp. Det kan även vara bra att kontakta en ungdomsmottagning eller vårdcentral för att få rådgivning om du känner dig svimfärdig och börjar förlora synen fler gånger, så ska det inte vara.

Kram,

/Tjejjouren.se