Mens i 1 månad

Hej!

Jag fick inte min mens på 2 månader och nu när jag väl fått den så har jag haft den i ca 1 månad. Blödningar konstant, vissa dagar mer än andra, allt från att behöva byta binda var 20e minut för att det kommer så mycket till att kunna behålla samma binda i flera timmar om jag så vill. Och JÄTTE MYCKET klumpar. Förstår inte varför detta händer. Inte tagit några piller el annat för att uppehålla min mens. Vad gör jag?

Svar

Hej!

Tack för förtroendet med din fråga. Du beskriver att du oregelbunden mens, nu har du haft mens i ungefär en månad och ibland har riklig mens och ibland lite mens.

Oregelbunden mens kan bero på flera olika orsaker. Du skriver att du inte använder p-piller. Jag undrar om du använder något annat preventivmedel som kan påverka din mens?

Eftersom vi  inte är utbildade i kroppsfrågor är det svårt för mig att svara på vad det kan bero på. Om du upplever besvär kan du kontakta din ungdomsmottagning, vårdcentral eller gynekologiska mottagning. Där arbetar barnmorskor och gynekologer som är mycket kunniga om oregelbunden mens och kommer att kunna ge mer utförliga svar på dina frågor.

Återkom gärna om du har fler funderingar.

Ta hand om dig!

/Tjejjouren.se