Mens trots p-piller

Jag äter p-piller, Dizmine 28. Har ätit i ca ett halvår och har inte varit några problem alls. Men nu mitt i kartan har jag fått mens, när jag inte ska ha det. Vad är det för fel? Ska jag fortsätta på kartan eller ska jag vänta en vecka eller ska jag börja äta sockerpillrena?
Mvh förvirrad tjej

Svar

Hej,

Vad bra att du hör av dig till oss med dina funderingar.

Du skriver att du har ätit p-piller i ca ett halvår och att allt funkat bra till nu då du har fått din mens, när du egentligen inte ska ha den. Du undrar vad det kan vara för fel och hur du ska göra.

Jag kan tyvärr inte svara exakt vad det kan vara för fel och hur du ska göra. Det finns många olika sorters p-piller och vi reagerar alla olika på p-piller och ibland får en testa sig fram tills en hittar just de p-piller som passar en bäst. Kroppen brukar behöva minst 3 månader på sig att vänja sig när en har börjat på p-piller på grund av att de innehåller hormoner. Och under denna period så är det vanligt att en kan få mellanblödningar så som du beskriver. Men det kan vara att dessa p-piller inte passar just dig och det bästa sättet att få svar på dina frågor är om du kontaktar de som skrev ut p-pillren till dig eller en ungdomsmottagningen. Där arbetar det personal med de rätta kunskaperna som kan hjälpa dig.

Hör gärna av dig igen om du har fler funderingar.

Ta hand om dig <3

/Tjejjouren.se