Det bara finns där

Jag är 14 år och tror att jag fått min första mens, eller alltså blodet bara finns där. Det rinner liksom inte utan när jag torkar mig kommer det liksom blod, eller ivland bara typ blodblandade flytningar. Vad beror detta på? Eller är det ens mens?

Svar

Hej!

Du skriver att du är 14 år och tror att du har fått din första mens, men du verkar lite osäker på om det är mens eller blodblandade flytningar. Det är vanligt att ens mens börjar som blodblandade flytningar och att en inte blöder så mycket i början. Vissa blöder lite bara i början, och vissa blöder bara lite hela sitt mens-liv! Det finns inget rätt eller fel när det kommer till mens!

Dessutom är det vanligt att mensen är lite oregelbunden i början, så det kan verka som en flytning fast det är mens. Det är lite klurigt för kroppen i början!  Så det kan mycket väl vara din mens som har kommit men att din kropp behöver lite mer tid på sig för att mensen ska bli mer självklar för dig. Om du vill prata mer om just din mens så kan du prata med en skolsköterska eller någon på din närmsta ungdomsmottagning. Du kan också läsa mer om mens på tjejguiden

Ta hand om dig! <3

/Tjejjouren.se