Ont i nedre magen

Jag har haft ont i nedre magen ett tag men inget märkvärdigt men inatt vakna jag och skulle gå på och då gjorde det jätteont i mitten, jag somna om och när jag vakna igen så var det borta, håller det ihop med mensen? Den ska komma snart

Svar

Hej!

Vad bra att du vänder dig hit med din fundering! Du skriver att du har haft ont i nedre delen av magen ett tag och att du inatt vaknade och att det då gjorde jätteont i mitten av magen. Du skriver att du ska ha mens snart och undrar om det kan ha med det att göra.

Precis som du funderade på så är det vanligt att en får ont i magen några dagar innan mens. Hur många dagar innan mensen som en får mensvärk och hur ont en får kan skilja sig mycket mellan personer. Vissa får mycket ont flera dagar innan mensen. Hur som helst så är mensvärk inget farligt!

Det kan vara skönt att ha någonting varmt på magen när en har ont, till exempel en värmekudde.

Hoppas du fick svar på din fundering! Om du fortsätter känna dig orolig eller om du tycker att värken blir ett stort problem så kan du alltid vända dig till din ungdomsmottagning som kan hjälpa dig med en undersökning. Du kan alltid höra av dig hit igen!

Ta hand om dig! <3

/Tjejjouren.se