Är det mens!?!?!

Hej, idag för ca 2h kolla jag i trosan och där var det brunt, de såg lite ut som bajs men var en typ av en flytining såg de ut som de lukta lite surt men inte bajs, kan det vara mensen eller är det en flytning (har inte fått min mens) pluss är 13 år// väldigt orolig tjej

Svar

Hej! 

Vad bra att du hör av dig till oss med din fråga! 

Du skriver att du fått något brunt i trosorna som du tror kan vara en flytning. Det är svårt att säga vad det kan ha varit, men det kan vara så som du säger att det bara är en flytning. Flytningar kan ha lite olika färger, till exempel gulaktiga eller bruna/roströda. Det kan vara ett tecken på att mensen är på väg, men det behöver inte vara det. Det är dock inget att vara orolig för ifall det skulle vara mensen, är det något som de allra flesta kvinnor har. Det kommer säkert inte märkas speciellt mycket, mer än att du behöver ha någon form av mensskydd och kanske får ont i magen. Annars kommer allt vara precis som vanligt. Ingen annan kan till exempel se på dig om du har mens eller inte. 

Är du orolig kan du också kontakta skolsköterskan, eller någon på ungdomshälsan där du bor, som säkert också kan svara på om du har fler frågor kring mensen, eller om flytningar. De kan ge lite snabbare svar. 

Annars är du självklart välkommen att ställa fler frågor här hos oss på Tjejjouren.se!

Ta hand om dig!

/Tjejjouren.se