Anonym

Hej, igår kväll gick jag på toa och torkade mig (i underlivet) och då var det som slemmigt rött blod på pappret. Och då fortsatte jag torka mig några gånger och det fortsatte komma blod, men det såg ut som flytningar blandat med blod.
Idag när jag vaknade hade det slutat.
Jag undrar vad det blodet var, var det mens eller är det något fel på mig.
Och jag har inte fått min första mens än vad jag vet.

Svar

Hej!

Tack för att du vänder dig till tjejjouren.se med din fråga!

Du skriver att det kom något som liknade blod och slem när du var på toa. Och att det fortsatte komma när du torkade dig. Du nämner att det såg ut som blod blandat med flytningar. Du undrar också vad blodet var och nämner att du inte fått din första mens än.

Av det jag hör på dig låter det som att det kan vara starten på din mens. Ibland kommer det en liten mängd blod blandat med slem några veckor eller månader innan första mensen. Ibland kan det vara så att det startar med lite blod eller slem och sedan fortsätter några dagar på en gång. Många får sin första mens mellan åldrarna 9-16 år men det kan även komma innan eller efter det.

Om du känner dig orolig kan det dock kännas skönt att prata med en skolsköterska eller med ungdomsmottagningen för att få svar på dina funderingar. Det går också bra att ringa eller chatta med en tjejjour för att kunna berätta ännu mer kring vad som händer.

Jag hoppas att det var svar på dina funderingar. Känn dig fri att höra av dig igen om du har fler funderingar.

Ta hand om dig!

/Tjejjouren.se