Vattkoppor + flytningar??

Hejj!! Jag har just nu mens men även vattkoppor samtidigt. Men så fick jag en vattkopp precis vid den ena bygeln vid öppningen till "det hela" (om du/ni förstår??) så jag "la" en kyl-climp på det hela för att det kliade så mke, och aloe vera hjälpte inte, sen så när jag gick på toa så hade ingen mens kommit och allt är som bortblåst?! Kan det bero på att jag la på kyl-climpen?/Att jag har en vattkopp där? Eller bara att det här ksk va en mellan-blödning?!

Svar

Hej!

Tack för din fråga. Det är bra att du vänder dig till oss med dina funderingar!

Din mens kan inte försvinna eller påverkas av en kylklamp mot fittan, det behöver du inte oroa dig över! Däremot kan din mens eventuellt ha påverkats av att du är sjuk, att du har vattkoppor. Sjukdomar kan påverka menscykeln, så att mensen blir mindre riklig eller helt uteblir. Det är också som du säger möjligt att det var en mellanblödning, och då är det inget du behöver oroa dig över.

Om din mens inte kommer tillbaka eller blivit regelbunden efter att du har blivit frisk från vattkopporna så kan du kontakta din ungdomsmottagning och kolla så att allt är ok.

Krya på dig och ha det bra!

//Tjejjouren.se