Smärta i underlivet

Hej, är 17år och har under en längre tid (några år) fått smärtor vid de nedre regionerna då jag inte riktigt kan peka vart det gör ont.
Förut hände det kanske två gånger om månaden men nu under sommarlovet har jag inte haft ont på ett tag förrän idag. Det brukar försvinna av sig självt efter någon/några timmar men är fortfarande orolig.
Smärtan innebär att det känns som tusen nålar sticker till flera gånger om. Känns när jag sitter upp och när jag ligger ner dock så kan jag förminska smärtan genom att "ligg-sitta" i min säng som fosterställning men inte helt.
Det kliar inte och har inte märkt någon skillnad av mina flytningar. Har inte mensvärk då jag aldrig haft det och min mens är väldigt oregelbunden och smärtfri.
Googlat och sett lite om att kläder kan skava men tar alltid av mig byxorna när jag kommer hem och har samtidigt endast string när jag är ute. Kan tillägga att jag inte är speciellt aktiv och sällan ute förutom på ärenden.
Brukar inte tänka på det så ofta men när det väl händer så tänker jag alltid det värsta. Det påverkar inte mitt liv på något sätt men är fortfarande väldigt nyfiken på vad det kan vara. Börjar bli trött på detta nu.
Tack på förhand!

Svar

Hej!

Du beskriver att du brukar få smärtor i dina nedre regioner samt att du inte riktigt vet exakt vart det gör ont. Du beskriver att du brukade få dessa smärtor ett par gånger i månaden förut, men att du inte haft det på hela sommaren förrän nu. 

Det är svårt att säga vad det kan vara utan en undersökning, därför rekommenderar jag att du kontaktar vården, du kanske kan prata med en skolsköterska eller ungdomsmottagning om du inte känner att du vill kontakta en vårdcentral på en gång. Har du pratat med någon tidigare om detta? Det kan vara skönt att berätta för tex dina föräldrar, i så fall kan någon eller båda följa med dig till sjukvården. Det kan kännas skönt att ha stöd <3 

Hoppas att allt går bra, lycka till!

Du är välkommen att höra av dig till tjejjouren igen om det skulle uppstå någon mer fråga. 

Kram,

/Tjejjouren.se