Stor knöl i analen

Hejsan! Jag är en tjej på snart 15 år och har sökt runt som en galning men hittar inget bra svar.

Jag upptäckte tidigare idag en avlång och stor knöl imellan slidan och analen Fast väldigt mycket till höger typ... jag var ju tvungen att undersöka så började känna i analen... den sitter mycket närmre analen än slidan fast typ vid den högra väggen. Ingen liten knöl eller hemorrojd är jag nästan övertygad om! Om jag trycker på den inifrån analen ömmar och typ kliar den. Fast eftersom att den sitter ”bortanför en vägg” går det lixom inte att klia... den är förfan enorm säkert två centimeter lång... analcancer? Ändtarmscancer??

Svar

Hejsan!

Du beskriver att du hittat en avlång och stor knöl mellan slida och anal. Knölen ömmar och kliar. Du undrar om det kan vara ändtarmscancer. 

Vi förstår att det måste vara jobbigt för dig att upptäcka en sådan knöl och inte veta vad det är. Skulle det vara ändtarmscancer så hade ditt mående varit väldigt dåligt, hur mår du förövrigt? Du misstänker inte att det kan vara hemorrojder men det är inte omöjligt att det är det. Hurusom så kan vi inte säga exakt och kan inte ge medicinska råd. Vi råder dig till att söka vård hos läkare. Om du vill och vågar vore det bra om någon som står dig nära får veta om detta så att du kan ta med dig någon till läkaren och få stöttning. Vi hoppas att det löser sig för dig.

Kram,
/Tjejjouren.se