Varför e min mens sen? Kan den komma tillbaka? Hur slipper jag mensen helt? Varför gör mina bröst ont??

Hej är en tjej på 23 år. Jag har inte haft mens på 5 månader snart. Är väl inte orolig direkt men undrar varför den är sen. Finns misstanke om att jag har bulemi. Och jag är överviktig. Är inte gravid.. har inte haft sex på ett halvt år kanske mer... har ofta ont i magen och har ofta illamående.. senaste tiden har jag även haft rejält ont i mina bröst. Både i och ovanför. När jag känner på brösten så känns de som det
Är någon knöl eller något annat! Har haft en knöl i bröstet förut men var inget allvarligt.. men mina bröst gör sjukt ont.. orkar inte med smärtan..
Mensen struntar jag i.. för det är skönt att slippa den men vet inte varför mina bröst gör så ont.. skulle gärna vilja operera bort mina bröst

Svar

Hej!

Vad klokt att du hör av dig <3 Du berättar att mensen är ca 5 månader sen och att du även misstänker bulimi. Du känner också oro kring att dina bröst gör ont. 

Jag kan tyvärr inte svara säkert på vad detta kan bero på men om du misstänker att du har bulimi kan det vara så att det påverkar kroppen och därför uteblir mensen. Om mensen uteblir i 6 månader så bör man kontakta vårdcentralen eller en barnmorska för att se vad det kan kan bero på och få hjälp att komma igång med mensen igen. Sen nämner du också att du har ont i brösten, det kan ju också vara ett tecken på att mensen är på väg. 

Du skriver att du skulle vilja operera bort dina bröst, vill du berätta mer hur du menar? Känner du dig orolig på grund av knölen? Det är inte ovanligt att ha knöl och jag förstår att det kan kännas skrämmande. Har du kunnat prata med någon läkare eller någon annan om denna oro? Det finns hjälp att få och du förtjänar att få må bra! Du kan kontakta Psykiatriska Öppenvården eller vårdcentralen för att få hjälp och kunna stilla din oro.

Lycka till med allt och ta hand om dig! Du är alltid välkommen att kontakta en jour. Vi finns här för dig. 

/Tjejjouren.se