Hjälp

Hej, jag är 15 år o tränar handboll (6 ggr i veckan) ändå är jag inte smal o jag äter ändå bra, om ja inte tränar på typ 2 dagar så får jag ångest t.ex idag så hade vi egen träning och det blev misslyckat för mig o ja är jättesvullen och skäms lver min existens vad ska ja glra??

Svar

Hej!

Du är 15 år och det är en ålder där kroppen fortfarande utvecklas och det är normalt att inte känna sig helt bekväm i alla situationer. Det finns flera anledningar till att man känner sig svullen, det kan vara allt från menstruation, laktosintolerans eller något annat man är överkänslig mot. Jag tror att de flesta känner sig lite svullna ibland, speciellt tjejer eftersom att det händer mycket i kroppen. Om du tycker att det hindrar dig från att göra allt du vill kan du kontakta en vårdcentral för att ställa frågor och eventuellt undersöka om du är överkänslig mot något (ex. laktos). 

Du skriver också att du tränar ofta och det är ett jättebra sätt att hålla dig frisk och stark samt att lära känna din fantastiska kropp och allt den klarar av. Att ha träning som motivation för att utvecklas och känna glädje över allt som kroppen kan göra är något som är toppen! Jag hoppas att du kan försöka fokusera på hur du utvecklas inom sporten istället för hur din kropp ser ut. Om du har förebilder inom handbollen i exempelvis landslaget kan du se att de har olika sorters kroppar men de är alla duktiga handbollsspelare, det är viktigare vad kroppen kan göra än hur den ser ut. 

Hoppas du kan försöka att uppskatta din fantastiska kropp, det är du värd!

Tveka inte att höra av dig igen om du har fler tankar eller frågor.

Kram och ta hand om dig!

/Tjejjouren.se