Sötsug

Hej jag är 13 år och äter som en galning jag har inte allvarligt problem med vikten utan är typ normal. Jag undrar hur jag slutar vara så hungrig och hur sockersuget slutar?

Svar

Hej!

Vad bra att du hör av dig till oss med din fråga <3

Du skriver att du äter som en galning och även har funderingar över hur du slutar vara hungrig och blir av med sötsuget. Jag vill börja med att skriva att du just nu befinner dig i en ålder (13 år) där det händer mycket i kroppen, och det är helt vanligt att känna sig hungrig och sötsugen. Kroppen ändras en hel del och behöver energi för att må bra och kunna göra det.

De ideal vi ser idag i samhället och media är inte normala, utan kan ge en skev bild över vad som är rätt och fel när det kommer till kost. Snarare så finns det inga rätt och fel utan det viktigaste är att du mår bra. Kroppen behöver energi för att må bra! Jag uppfattar som att de här tankarna om hunger tar energi från dig, har jag rätt? Isåfall, hur skulle det kännas att prata med någon i din närhet om det? Exempelvis en skolkurator eller skolsköterska.

Du får jättegärna höra av dig igen om du har några mer funderingar!

Ta hand dig,

/Tjejjouren.se