Må dåligt för att må bra

Hejhej!
Mår riktigt dåligt rent ut sagt över en komplicerad situation. Finns en kille, vi ses ca 1 gång per vecka och då är det helt fantastiskt. Tycker och tror att vi klickar väldigt bra! Men han går på universitetet, jag är kvar på gymnasiet i olika städer, inte så långt men ändå. Vi är på olika stadier i livet liksom. Han tvekar jättemycket på vad vi ska göra. Jag vill vara med honom, men vågar inte vara säker ifall jag skrämmer bort honom. Jag vill verkligen inte förlora det vi har, men vad ska jag göra? När han inte vet vad han vill? Han har t.o.m. frågat ifall det bästa vore att sluta ses för bådas skull. Samtidigt blir vi mer och mer ”intima”. Vet inte var vi är påväg! Jag är så rädd att mötas av en plötslig betongvägg och bli sårad på ett sätt jag blivit med en annan. Att han sticker. Men måste jag sträva efter en relation? Att bli tsms? Hur länge kan jag må dåligt, för att sen må bra? När vi ses mår jag så sjukt bra!!
Känner mig helt omöjlig. Men jag behöver hjälp!!!,ska jag tvinga mig själv att lämna honom? Eller vara i gråzonen? Eller satsa, men kanske förlora stort?

Svar

Hej!

Kanonbra av dig att du hört av dig till oss! Du skriver att du tycker om en kille och att ni ses en gång per vecka, men att det blir knepigt eftersom ni befinner er i olika stadier i livet och bor i olika städer. Du skriver att du är osäker om ert förhållande kommer att fungera och undrar om det är bäst att göra slut innan du blir mer knuten till honom.

Det är vanligt att vara rädd för att bli kär i någon och bli hjärtkrossad om relationen tar slut. Det visar att du verkligen bryr dig om denna kille och har starka känslor för honom. Du skriver att han själv har föreslagit att sluta ses och utifrån detta antar du att han inte vet vad han vill. Det ar helt förståeligt att det får dig att tänka över om du vill ge detta förhållande ett försök. Å andra sidan är det möjligt att han delar samma rädslor du har och väntar på att du ska visa initiativ. Det bästa sättet att ta reda på hur han verkligen känner är nog att fråga honom eller att berätta hur du själv känner. Hur hade det känts? Som du berättar befinner ni er på olika plats i era liv och därför är det viktigt att ni diskuterar om ni båda vill och kan prioritera att vara i förhållande just nu. 

Om ni båda känner att ni har starka känslor för varandra och vill ge det ett försök så kan ni båda se vad händer näst. Även om det inte fungerar så kommen ni båda veta att ni har försökt och att ni kanske inte var rätt för varandra, vilken kan kännas bättre än att befinna sig i gråzonen och undra om vad som kunde ha varit. Ibland måste man våga för att vinna! 

Hoppas att du tar mod till dig och vågar prata med honom! Kram <3

/Tjejjouren.se