Jobbig kille

Hej jag är en tjej på 13år o gillar en kille väldigt mycket. Vi har träffats ett antal gånger och strulat. Han säger nu att han inte vill att jag ska berätta för någon. Frågade då varför men han gav mig inget tydligt svar. De känns som att han skäms på något sätt eller inte vill ha något seriöst som jag vill. Eftersom att jag typ är kär i denhär killen så vill jag ju vara med honom så mycket som möjligt men tanken av att han inte vill att någon ska veta gör mig inte glad, vad skulle ni gjort? Fortsatt hålla på med killen eller ta avstånd?

Svar

Hej, vad bra att du skriver till oss på tjejjouren!

Jag förstår på det du skriver att du har träffat en kille som du är kär i, och att han nu sagt att han inte vill att du ska berätta för någon att ni ses. Du skriver att du vill vara med honom så mycket som möjligt och inte blir glad av att han inte vill att någon ska veta. Du funderar på om du ska fortsätta träffa honom eller om du ska ta avstånd.

När vi träffar någon vi tycker om är det naturligt att vi vill känna oss omtyckta och bekräftade, och även om du inte vet anledningen till att han inte vill att du ska berätta för någon så låter det rimligt att du inte blir glad av det. Hur känner du själv när du tänker på de olika alternativen som du skriver? Hur hade det känts att ta avstånd? Hur hade det känts att fortsätta träffa honom?

Oavsett hur du väljer att göra kan det vara bra att ha med sig att relationerna i våra liv ska hjälpa oss att känna oss starka och trygga i oss själva, inte känns oss osäkra eller olyckliga. Beroende på hur du mår av tanken på att fortsätta eller ta avstånd så är det viktigt att du inte känner att du kompromissar med din lycka utan känner dig stark och glad över hur du väljer att göra.

Det är också viktigt att vi känner att vi kan prata med de människor vi har i vårat liv. Om detta är en kille som du gillar väldigt mycket och är kär i så är det kanske också en person som du vill kunna prata om sådana här saker med. Hur skulle du känna för att prata med honom om hur det får dig att känna?

Lycka till, oavsett hur du väljer att göra.

Ta hand om dig!

/Tjejjouren.se