Kanske otrogen

Jag är 14 år gammal, fyller 15 i år. Jag har en kille och vi har varit tillsammans i 3 månader. Vi älskar varandra verkligen jättemycket men jag misstänker att han är otrogen mot mig. En tjej som bor i samma by som honom har sagt till mig att han kysste en annan tjej förut. Mina kompisar från min klass åkte dit för några dagar sedan och dom såg honom krama en annan tjej och hålla på med henne och dom filmade och skickade det till mig. Några andra från min skola såg honom ungefär en dag efter och skickade videos på honom när han kramade samma tjej bakifrån och det såg inte ut som en vanlig kram som man ger sin vän.
Jag blev jätterädd när jag såg videorna och skakade jättemycket. Jag vet inte vad jag ska tro, jag vill inte tro att han varit otrogen men det går inte att tro nåt annat efter jag sett videorna.
Jag har funderat på om jag borde göra slut men jag vet att jag inte kommer bli lyckligare av att göra slut o inte han heller.
Jag vet inte vad jag borde göra.

Svar

Hej, jättebra att du hör av dig med din fråga!

Du berättar att du är tillsammans med en kille och att ni älskar varandra mycket. Vidare berättar du att du misstänker att han är otrogen mot dig och att du nu funderar på hur du ska gå tillväga med det hela. Det är vanligt att man kan känna sig förvirrad i en sån situation som du beskriver. Jag ser, utifrån det du skrivit, att du tycker väldigt mycket om din kille och att då få nyheten att han kan vara otrogen kan jag tänka mig rör upp mycket känslor och tankar som kan vara svåra att placera. Att känna exempelvis chock och svek, kanske även ilska, skulle heller inte vara ovanliga reaktioner på en sån nyhet. Jag förstår det som att du pendlar mellan en känsla av att inte vilja tro att det är sant samtidigt som du är ganska säker på att han är otrogen. De tankar och känslor som du går omkring med låter som tungt att bära på. Har du någon i din närhet som du kan prata med om dina känslor och funderingar kring denna situation? Ibland kan man få mer klarhet över sina tankar när man får bolla med någon utanför situationen nämligen. 

Du förklarar att flera personer har sett honom vara med en annan tjej och du har dessutom sett videos på honom där han kramar denna tjej på ett sätt som en inte kramar en vän. Att du kände dig rädd när du såg dessa videos är förståeligt och du har all rätt att bli fundersam och undra kring relationen mellan din kille och denna tjej. Du har även all rätt att få en förklaring från din kille. Har du funderat något på hur det skulle vara att beskriva dina misstankar för din kille? Jag tänker att eftersom det är bland annat honom misstankarna är riktade mot så kan det vara bra att höra hans version, vad tänker du om det?Sedan vill jag även säga till dig att du förtjänar att vara i ett förhållande där du känner dig trygg, sedd och älskad. Du ska inte behöva känna dig rädd för att den du älskar ska svika dig, på något sätt alls. Du förtjänar att vara tillsammans med någon som bara har ögon för dig. 

Du nämner i slutet av din text att du funderar på att göra slut men att du inte tror att varken du eller din kille blir lyckligare av det. Mitt råd till dig är att vara helt öppen med din kille om vad du har fått höra och sett, samt vad du misstänker och vad du tänker och känner kring det hela. Sedan tänker jag att det beslut du kommer fram till i slutändan ska baseras på vad DU känner och vill. Som sagt, jag vill skicka med dig att du förtjänar att vara i ett förhållande där du mår bra och där den du älskar får dig att känna dig älskad. 

Hoppas mina ord gav dig något. Ta hand om dig!

Styrkekramar.

/Tjejjouren.se