Är jag en dålig flickvän?

Hej, min kille o jag har varit tillsammans ett tag. Men han har uttryckt om att han blir ledsen av att jag aldrig frågar längre om hur hans dag har varit eller hur han mår, vad han gjort osv. Men som ung har mina vänner sagt åt mig att sluta ställa dem frågorna för jag är jobbig, bryr mig för mycket eller att jag lägger mig i för mycket eller är upprepande. Så jag gör inte det så ofta och han vill att jag ska göra det. Hur gör jag för att göra det utan att det känns tvingat? Är jag en dålig flickvän? Jag känner mig som en jätte dålig flickvän.

Svar

Hej! 

Vad klokt att du hör av dig, jag förstår det som att du tänkt mycket på detta. Du beskriver att du känner dig som en dålig flickvän då din pojkvän som du varit tillsammans med ett tag uttrycker att han blir ledsen över att du aldrig frågar hur han mår, gjort under dagen och hur hans dag varit. Jag tror absolut inte att du är en dålig flickvän och det låter som att du bryr dig väldigt mycket om din pojkvän.  

Du skriver att du han är ledsen eftersom du inte frågar längre, förstår jag det rätt om att du har frågat tidigare men gör det mer sällan nu? Hur gjorde du tidigare när du frågade? Var det på sms, eller när ni träffades? Vilket skulle du känna kommer mer naturligt? Du ska inte behöva känna att det är framtvingat men om du börjar fråga igen så blir det mer och mer naturligt för varje gång. Eftersom har sagt att han gärna vill att du frågar tror jag att han bara skulle bli glad om du frågar. Det finns ju såklart massa andra sätt att visa att du bryr dig om honom, alla är olika och visar uppskattning på olika sätt. 

Tveka inte att höra av dig igen! Kram,

/Tjejjouren.se