Distansförhållande

Hej! Jag och min pojkvän har varit tillsammans i ett år nu. Däremot så efter ca ett halvår in i förhållandet så åkte han till College i USA och börja plugga där. Nu har han varit hemma ca 2 månader över jul och nyår men åkte igår igen. Grejen är att jag blir så himla hjärtkrossad när han åker och det känns som hela mitt liv är skit. Förra gången han va iväg klarade jag det men vissa dagar va verkligen tuffare än andra. Denna gången va det mycket svårare att säga hejdå till honom, jag menar jag fick nyss tillbaka honom? Men grejen är att efter denna termin ska han byta college och det betyder även en längre tid från mig. För detta college gör att han kan åka dit senare och hem tidigare pga distanskurser så han ba är iväg max 3,5 månader. På det college han har kollat på till hans nästa år är det ca en månad mer och mindre tid hemma. Han ska plugga 4 år utomlands är hans tanke. Grejen är att jag tycker det är riktigt jobbigt men samtidigt tycker jag han är värd det. Men att jag mår så dåligt från stund till stund när han inte är här är riktigt jobbigt. Det mest jobbiga är att veta att när han väll kommer hem ska han åka igen. Och jag vill ju inte få honom att välja mellan College som varit hans dröm sen liten och mig? Men samtidigt vill jag det fastän det är så himla själviskt. Vad ska jag göra? För jag älskar han och vårt motto är ”distansen är tillfällig men vårt förhållande är förevigt”. Jag vill bara ha lite tips och råd för mina vänner kan inte riktigt förstå mig för alla älskar min pojkvän och tycker vi har drömförhållande.

Svar

Hej!

Du berättar att du och din pojkvän har distansförhållande och att det har varit väldigt tufft på grund av att han är borta under längre perioder. Han ska plugga utomlands i fyra år vilket har skapat jobbiga känslor hos dig där du funderar över om han ska välja dig eller skolan. Det verkar som att du har tänkt mycket på detta vilket är jätteklokt, både för ditt mående och er relation. Du låter som en underbar partner som vill att han följer sin dröm även om det har skapat många jobbiga känslor hos dig som du försöker reda ut. Jag tycker att ert motto är både klokt och fint <3 Väldigt kärleksfullt! Samtidigt förstår jag verkligen att det är plågsamt att vara ifrån varandra.

Du skriver att du vill ha tips och råd eftersom dina vänner inte riktigt förstår den här situationen. Det kan vara svårt för utomstående att förstå men oftast känns det bättre att försöka förklara, speciellt det som känns svårt och jobbigt i relationen. Dina vänner har reagerat med att säga att ni har drömförhållande. Har du berättat för de om svårigheterna med förhållandet och distansen? Har de reagerat på samma sätt då?

Jag undrar också hur du tycker att förhållandet är förutom att det är på distans? En relation på distans kräver väldigt mycket tillit och planering, att man hittar tid för varandra på andra sätt och att man njuter av den tid man får tillsammans. Hur tycker du att det har fungerat hittills?

Jag förstår att tankarna om att han ska välja mellan dig och college har skapat oro hos dig. Att vara i en bra relation handlar också om att låta varandra växa, och jag tänker att du egentligen inte vill att han ska avstå från sin dröm att läsa på college. Och lika lite vill du att han ska tvinga dig att avstå från dina drömmar, antingen nu eller i framtiden.

Många som har distansrelation kan uppleva att det finns svårigheter men det går såklart att få det att fungera!! Att man saknar varandra är naturligt och mitt bästa tips är att du och din pojkvän pratar ut om hur det känns och är ärliga med varandra. Samtidigt är det viktigt att du gör det som känns bäst för dig och din framtid!

Jag hoppas att du får någon klarhet i detta och att det löser sig på bästa sätt! Tveka inte att höra av dig om du vill prata med en jour.

Ta hand om dig!

Kram,

/Tjejjouren.se