Anonym

För ungefär 1 år sedan så fick jag veta att min pojkvän varit tillsammans med en annan tjej under vårat förhållande. Den här tjejen och jag har aldrig funkat ihop, vi börjar snabbt bråka och anser varandra som två bitchar mot varandra. Det är ju såklart väldigt tråkigt att vi inte funkar ihop, men min kille var tillsammans med denna tjej i över tre månader.
Jag får reda på de här av en kompis till mig som även är hans kompis, jag bryter såklart ihop och han underviker mig när jag försöker prata med honom. Nu har vi inte träffats på 1 år men han tror jag försöker få tillbaka mig. Jag har väldigt svårt att förlåta honom pga de han gjorde mot mig. Jag tror att jag börjar få känslor för honom igen men de känns fel att vara kär i honom. Vad bör jag göra?

Svar

Hej! Först vill jag säga att du är modig och klok som delar med dig!

Jag förstår att det är svårt för dig att veta hur du ska göra i den här situationen, du berättar att ditt ex har varit otrogen mot dig men nu börjar du kanske få känslor för honom igen. Att du har svårt att komma överens med den andra tjejen är förståeligt, ni har ju varit i ett förhållande med samma kille samtidigt så det är en svår situation.

Jag blir glad att höra att du tagit din tid ifrån honom ett tag, eftersom otrohet är något man behöver bearbeta och vi alla bearbetar på olika sätt.

Det jag skulle göra i din situation behöver inte vara det som funkar bäst för dig, utan detta är något som bara du kan känna efter vad som känns bäst. Några saker som du kan fundera över är hur denna killes tidigare otrohet kan påverka er relation i framtiden, finns risken att han är otrogen igen, det kan ju också vara så att han skärpt till sig det senaste året och lärt sig av sina misstag, vilket är jättesvårt att veta.

Har du börjat prata med killen igen som har gjort att du fått känslor för honom, eller börjar du kanske sakna känslan att vara tillsammans med någon? Det kan lätt bli så att man börjar sakna att ha någon men det behöver inte nödvändigtvis betyda att det är just sitt ex som man behöver i den situationen, det finns ju som sagt många andra fiskar i havet ;) men fundera lite på dessa frågor och om du skulle känna dig osäker skadar det inte att prata med honom, så länge du känner att du kan ha distans till saker och ting! Hör gärna av dig till oss om du har vidare funderingar eller känner att du inte fick svar på allt!

Vi finns ju här i frågelådan, på mail, telefon eller i chatten! Kram <3

/Tjejjouren.se