Mitt ex har gjort slut, hur ska jag göra för att inte gå sönder?

Mitt ex gjorde precis slut med mig och jag är helt förstörd, jag fkn skadade mig själv efter han hade gjort det. Vad ska jag göra??

Svar

Hej,

Så modigt av dig att skriva till oss på Tjejjouren!

Du berättar att din pojkvän precis gjorde slut med dig. Detta gjorde att du känner dig helt förstörd och du skadade även dig själv efter detta.

Det är lätt att bli väldigt ledsen när någon gör slut med en. När en fortfarande har känslor kvar för den personen kan det vara svårt att tänka sig att gå vidare. Även om du är väldigt ledsen nu och det känns väldigt jobbigt så känns det oftast bättre efter ett tag. En får försöka tänka att de jobbiga känslorna inte kommer att vara för evigt, utan att det kommer bli lättare efter hand.

Att skada sig själv för att dämpa känslorna kan kännas som en snabb flykt, men en bättre och mer långsiktig lösning vore att prata med någon. Hur skulle du känna kring det? Du förtjänar att må bra och ska inte behöva skada dig själv <3. Vill du ha någon att prata med angående självskada finns hemsidan www.shedo.se som är inriktat mot detta. Annars tror jag att det vore väldigt bra om du pratade med vän eller familjemedlem om hur du mår. Om du känner för det finns det även kuratorer på skola och ungdomsmottagningar som du kan prata med om hur du mår.

Vilka saker får dig att må bra? När man är nere kan det hjälpa att omringa sig med personer och saker som får en att må bra. Det kan vara vänner, bra musik, filmer och andra hobbys. Försök att tänka på hur du som en vän hade velat hjälpa en vän som kände som dig.

Hoppas detta kan hjälpa dig, annars får du gärna höra av dig till oss igen.

Ta hand om dig!

/Tjejjouren.se