Göra slut, eller ej.

Hej. Jag är tillsammans med en kille som sitter inne på behandling (sis just nu) då han har/haft drogproblem. Jag har varit med om VÄLDIGT mycket i mitt liv trots jag bara levt i 17 år. En kille som misshandlat mig både fysiskt och psykiskt i 2 år, en pappa som drabbats av en hjärnblödning och en familjemedlem som dött i cancer, är bara några saker och dessa hände under exakt samma tid. Vilket är så idag att jag är väldigt trasig.
Denna kille jag är tillsammans med idag är underbar och är verkligen "perfekt" i sin personlighet. Dock så känner jag att jag inte kan vara tillsammans med honom längre. Jag är alldeles för trasig och orkar inte bara vara med någon. Jag måste ta hand om mig själv först. Men.. Han är jättekär i mig och han är ute från SIS om bara några dagar, han kommer få åka hem till sin familj osv. Tar han en enda joint så blir han instängd iallafall 6 månader till. Gör jag slut med honom så är jag rädd att han kommer röka på, vilket gör så att det blir mitt fel att han stängs in igen och att hans familj blir besvikna. Jag känner att jag MÅSTE göra slut för min egen skull och för hans. Det är inte schysst av mig att vara med honom när jag inte vill, det är falskt. Å jag vet att jag inte kan stå för hans handlingar av vad han väljer att göra. Men det känns som att det blir mitt fel ifall jag gör slut, å han röker på.
Vad ska jag göra liksom. Jag vill hans bästa, men jag kan inte vara med någon alls.

Svar

Hej, så klokt och modigt att du hör av dig till oss på Tjejjouren!

Som jag förstår det har du varit med om mycket i ditt liv, vilket gör att du känner dig väldigt trasig. Det är tråkigt att höra detta och du förtjänar att må bra! På grund av detta känner du också att du inte kan vara med din kille längre, och att du vill börja ta hand om dig själv i första hand. Din kille kommer snart hem efter att ha behandlats mot drogproblem. Du vill göra slut, men är rädd att han kommer få ett återfall med drogerna och att det i så fall skulle bli på grund av att du inte vill vara tillsammans med honom.

Det är viktigt att tänka på att det aldrig är ditt fel om detta händer, och du ska inte bära skulden för hans beteende. Det låter som att du också tänkt på detta, eftersom du själv nämner att du inte kan stå för hans handlingar, det har du helt rätt i! Du säger att du vill göra slut för din egen skull och att det skulle vara taskigt att vara ihop med någon när du egentligen inte vill. Jag håller helt med dig om detta, och det är inte alls konstigt att tänka på vad som är bäst för dig i den här situationen. Det låter som att du har funderat på detta under en period. Att göra slut kan kännas svårt men här är några tips på sätt att göra slut.

Jag tycker att du ska göra det du känner för och faktiskt vill, eftersom du säger att du måste göra detta för din egen skull. Ingen har rätt att bli besviken på dig över detta, som du säger att hans familj skulle kunna bli. Jag förstår att du vill hans bästa, men du måste få må bra också. Det är väldigt viktigt att tänka på sitt eget välmående, och det låter som att du vill och behöver det. Hoppas detta var hjälpsamt och att det löser sig!

Om du vill prata mer är du välkommen att höra av dig till oss på chatt eller telefon.

Ta hand om dig!

/Tjejjouren.se