Ångest över händelse

Hej jag är 18 år och har problem med extremt mycket ångest angående en viss händelse. Jag har varit tillsammans med min pojkvän i mer än ett 1 och ett halvt år. För ungefär 6 månader sen så var jag o mina 3 tjejkompisar i Kreta på en festsemester. En dag delade vi upp oss 2 och 2. Kompisen jag var med blev sedan medbjuden av en kille till en strand. Eftersom det är ganska farligt att va ensam tjej utomlands följde jag också med. De hade flörtat ganska mycket under hela resan.
(Värt att tillägga är att jag hade druckit ganska mycket)
Så vi åkte till en strand lite avlägset, där började de klä av sig och gå ner i vattnet varav jag gjorde desamma. Alla var alltså helt nakna. Jag vadade runt lite i vattnet o gick lite längre ut för o ge dem space. Upptäckte då att de hade sex i vattnet, gick upp klädde på mig o satte mig med mobilen medans jag väntade.

De kom sedan upp från vattnet och klädde på sig. De försökte sedan ha ett trekant med mig men drog mig så snabbt jag kunde med den långsamma reaktionen man har när man har druckit. Det var det o vi åkte tillbaka till hotellet igen.

Det har alltså gått 6 månader sedan resan nu. Min pojkvän vet om att vi badade men har sagt att jag iaf hade trosor. Detta har jag ångest över. Har inte ångest över att jag inte berättat om trekantsförsöket då jag anser att jag drog mig bort så fort jag kunde. Men har ångest över att jag badade naken. Är dock väldigt säker på att killen inte såg något. Om jag skulle berätta för min kille tror jag att han skulle överdramatisera händelsen o föreställa sig att killen bara stod o stirrade på mig eller liknande. Om jag berättade tror jag också att han skulle bli ganska sur nu. Ingen har heller pratat om detta under 6 månader så tror inte att någon skulle få reda på det.
Men har obeskrivlig ångest kring detta men om jag berättar så vet jag inte om min ångest kommer försvinna eller inte.

Har till o med börjat intala mig själv att jag varit otrogen och varje gång jag är med min pojkvän så tänker jag att jag inte förtjänar honom.
Hur ska jag göra? Hur ska jag tänka?

Svar

Hej, tack för att du skriver till oss med dina funderingar!

Du beskriver att du har extremt mycket ångest över en händelse som skedde för 6 månader sen när du var med dina kompisar på Kreta. Du följde med din kompis och en kille till en strand då du inte ville lämna din kompis ensam utomlands. Som jag förstår det så har du ångest över att du sedan badade naken med kompisen och killen, men inte för att de försökte ha en trekant med dig då du drog dig undan så fort du kunde. Du har sagt till din pojkvän att du hade trosor på dig när ni badade då du tror att han skulle överdramatisera händelsen och bli sur nu. Detta ger dig obeskrivlig ångest och du har intalat dig själv att du varit otrogen samt att du inte längre förtjänar din pojkvän. Du vet inte om ångesten kommer försvinna eller inte om du berättar, därför undrar du hur du ska göra och hur du ska tänka. Har jag förstått dig rätt?

Jag vill börja med att säga att det var fint av dig att följa med din kompis till stranden eftersom du inte ville lämna henne själv utomlands, det låter som att du är en fin vän. Vad gäller din ångest så låter det som att det verkligen är jobbigt för dig, hur tror du att du skulle känna om du berättade för din kille? Och hur tror du att du skulle känna om du inte berättade? Eftersom du mår såhär dåligt över det så kanske det skulle vara skönt att säga precis som det var till din kille och också beskriva varför du inte vågat säga något innan. Förhoppningsvis så förstår han vad du menar och annars är det bra om ni kan prata och reda ut det tillsammans. Du kanske kan visa honom det du skrev till oss?

Jag tycker inte att du har gjort något fel, att du mår såhär dåligt över det visar hur mycket du bryr dig om din kille. Jag förstår att en kan få ångest över det här, det är inget ovanligt, men det är viktigt att komma ihåg att du inte har gjort något fel. Du är inte skyldig att berätta för din pojkvän men för din egen skull så kanske det är skönast att göra det. Vad tror du?

Ett annat alternativ är att prata med någon utomstående, kanske en kompis som vet mer om er relation. Då kanske du kan få tips om hur du borde göra, eller så kanske det kan lindra din ångest att öppna upp dig för någon i din närhet. Du får fundera över hur du vill göra, det viktigaste är att du mår bra och är i trygg i det beslut du tar. Hoppas du fått någon hjälp, annars är du varmt välkommen att höra av dig till oss igen.

Ta hand om dig!

/Tjejjouren.se