Skolan

Jag har en vän, hon är snäll och rolig, vi hänger jämt i skolan, men sen på fritiden hänger vi ALDRIG, och så har jag vart kär i en kille ganska länge känslorna har dämpats, men min kompis och den där killen hänger ofta och jag klarar inte av att se dom tillsammans! TACKSAM FÖR SVAR.

Svar

Hejhej!

Modigt att du hör av dig till oss! Jag uppfattar ditt mail som att du har en kompis som du tycker om och ni umgås jämt i skolan, vilket låter superhärligt! Men att ni två aldrig umgås på fritiden och samtidigt har du fått reda på att hon umgås en del med en kille som du har känslor för. Jag förstår ditt mail som att du skulle kunna tänka dig umgås med din kompis även utanför skolan.

Då du och din kompis redan umgås på skolan och verkar tycka om varandra så kanske du kan fråga henne om hon vill hitta på något efter skolan en dag? Fika eller något annat som ni kanske har gemensamt? Hon kanske har samma tankar som dig men har bara inte kommit till skott och frågat dig om att ses än.

En annan tanke är om du har berättat för din vän om dina känslor för killen hon umgås med? Tänker om hon får reda på hur du känner så kanske hon själv erbjuder dig att vara med när hon och killen umgås någon dag. 

Hoppas att du har fått lite tips! Du är alltid välkommen att höra av dig till oss igen om du har fler frågor eller bara vill berätta hur det gått med din kompis. Ta hand om dig så länge!

//Tjejjouren.se