Kärleksproblem med enäggstvillingar

Hej! jag är en tjej som går första året på gymnasiet. I tisdags såg jag en snygg kille på bussen hem, jag berättade om honom för mina kompisar och sen ser jag honom i koridoren. Jag ville ta reda på hans namn så min kompis gjorde det genm att hon sa att hon skrev en artikel till svenskan om skolan och frågade sedan efter hans namn. Se igår va vi på en fest som vår skola annordnat och där i kön ser jag han medan jag paratar med en annan kompis som inte vet om vem kille är. När jag pekar ut honom berättar hon att han har en tvillig och jag ser de båda stå i kön och de är superlika går inte att se skillnad på dem. Inne på festen vill jag prata med dem så att jag får vete hur de är som personer, då personlighet enligt mig är viktigare än utseende, men de är suuuuupeeer fulla. så jag skiter i att prata med dem, men jag upplever att den ena, jag kunde se skillnad tackvare kläderna, går förbi mig hela tiden och dansar när mig. Idag i skolan så satt jag och mina kompisar i cafeterian och sen kommer tvilligarna in där och står ett eller två bord ifrån, sen går den ena men den andra stannar kvar och sätter sig vid ett bor när oss, sen möter jag hans blick. I matsalen idag så stod han och pratade med sina kompisar vid bordet jag och mina kompisar satt vid och sen satt han sig två bord framför mitt och satte sig med huvudet mot mig. Jag vill snacka med dem men vet inte vad jag ska säga eller när, vill också snacka med han som verkar mest intresserad men jag vet ju inte vem som är vem. Det kan dessutom lika väl vara någon av mina kompisar han tycker om eller så har jag bara misstålkat hela sitvationen. Jag är bara så rädd att om han inte vill prata med mig eller inte känner lika dant att det ska bli awkward att se honom i koridoren. Någon som har några tips eller som kan säga vad ni tycker jag ska göra eller vad ni skulle gjort om ni va i min sitvation? jag planerar att kolla i skolkatalogen när jag får den och se om jag ser någon skillnad på dem

Svar

Hej, tack för att du hör av dig till oss på tjejjouren.se!

Du beskriver att du har sett en kille du är intresserad av och vill ta reda på mer om den här personen. Du har också upptäckt att han har en identisk tvillingbror och att du inte vet vem som är vem. Du och din kompis har också tagit reda på vad en av tvillingarna heter. Du upplever även att en utav killarna har kollat extra mycket på dig och att han verkar intresserad.

Du skriver även att du är rädd att det blir konstig stämning i skolan om han inte känner likadant. Detta tänker jag är en vanlig känsla att ha i din situation och det kanske är något som han också känner. Vad tror du? Det är enkelt att måla upp en bild av hur det ska gå till när man vill lära känna någon men det finns inget sätt som är rätt eller fel. När du har tagit reda på vad han heter är ett tips att kontakta honom via sociala medier, om det skulle kännas mer bekvämt för dig. Det är olika för alla hur man vill ta kontakt, och det viktigaste är att du väljer ett sätt som känns rätt för dig.

Det finns flera sätt att visa att man är intresserad av en person. Att du redan har tagit reda på ett av tvillingarnas namn är en superbra start. Att du också planerar att kolla i skolkatalogen är också en väldigt bra idé om du vill ta reda på vad de båda heter, och även försöka se om det finns detaljer som kan skilja dem åt.

Det kan ju också vara lättare att börja prata med de här tvillingarna om ni ska vara på fler fester tillsammans. Då kanske det också är enklare att se vem av dem som söker mest kontakt med dig, och även där kanske du får svar på vad han heter. Vad tror du om det? Även när du märker att denna kille sätter sig nära dig i skolan och kollar på dig, så kan ett förslag vara att visa intresse med hjälp av små gester. Det kan vara att hålla ögonkontakt, le eller sådant som du själv skulle uppskatta att han visade dig.

Hoppas att du känner att du fått några bra tips, och hör gärna av dig igen till oss om du har mer funderingar eller vill berätta hur det har gått!

/Tjejjouren.se