Anonym

Hej, jag har träffats en kille två gånger nu och han har sagt att han verkligen tycker om mig, Men problemet är att jag inte vet om jag känner likadant och om jag ens vill träffas mer och dessutom så ska jag kanske flytta snart för att studera. Jag känner så mycket ångest över det här och vet inte vad jag ska göra. Jag känner mig inte exalterad när han frågar om vi ska träffas och är rädd för att såra honom och ångra mig om jag säger att jag inte vill träffas mer

Svar

Hej, vad bra att du skriver till oss på Tjejjouren.se!

Du skriver att du har träffat en kille och att han har sagt att han verkligen tycker om dig men att du inte är säker på om du känner likadant för honom eller ens vill träffas mer. Du beskriver också en rädsla för att såra honom. 

Om du vill så är du helt okej att ta lite tid utan att träffas för att hinna fundera på vad du vill med den här killen. Ibland kan det ta lite tid innan en vet vad en vill och vad en känner. Kanske kan du prata med en kompis, någon förälder eller annan person i din närhet också för att få lite perspektiv och tips?

Försök tänk att om det hade varit ombytta roller mellan dig och killen, alltså att det var du som hade sagt till honom att du tyckte om honom jättemycket men att han inte kände likadant, hur skulle du vilja att hade agerat då? Sen kanske du kan göra så som du skulle vilja att någon gjorde mot dig om situationen var omvänd.

Lycka till och ta hand om dig! Skriv igen om du behöver!

/Tjejjouren.se