Anonym

Hej! De jag ska ta upp nu kanske låter jätte fånigt, eller iallafall inte något som jag borde gå runt och må dåligt över. Men det är precis de jag gör. För ungefär 5 månader sedan blev jag tillsammans med min kille, de skiljer två år på oss så han går på gymnasiet i en annan stad än vad jag går på högstadiet i men vi bor i samma lilla stad o han gick på min skola innan. Innan han blev ihop med mig, för ett år sedan var han ihop med en annan tjej som gick på min skola(hon är ett år äldre än mig så hon har gått ut nu) så jag vet mycket väl vem det är. Min kille har fortfarande kvar bilder på henne på hans Facebook o följer henne på instagram o sånt. Så ibland kollar jag på bilderna på dom tillsammans och får en så sjuk ångest. Jag tänker tankar som att han kanske älskade henne mer då än vad han älskar mig nu, att hon var roligare än mig, att hennes familj var mysigare eller bara en sån sak som att dom kanske hade det ännu bättre än vad jag och min kille har nu. Jag mår så dåligt när jag tänker på att han sagt: jag älskar dig, till henne också och att han legat med henne. Det har gått så långt nu att jag nästan tänker mer på hans ex än på honom när vi är med varandra. Jag vet inte hur jag ska göra för att få bort dessa tankarna!

Svar

Hej!

Vad bra att du hör av dig till oss med dina funderingar.

Du skriver att du har en pojkvän sedan 5 månader tillbaka och att han tidigare var tillsammans med en annan tjej som du vet vem det är då ni gått i samma skola. Du berättar också att han har kvar bilder av dem på Facebook och att han följer henne på Instagram, och när du går in och kollar på dessa bilder så får du mycket tankar och ångest. Har vi förstått dig rätt?

Först vill vi bara säga att vad härligt att du har hittat någon du tycker om! När en är tillsammans med någon som har haft en tidigare relation så är det vanligt att en funderar över vem den personen är och hur deras relation såg ut. Det du tar upp är inte fånigt och du är inte ensam om att må dåligt över den här typen av situation.

Du berättar att då du till exempel ser en bild på dem tillsammans, så uppstår tankar som jämför deras relation med er. Du skriver också att du tänker mer på hans ex än på honom när ni är tillsammans och du vet inte hur du ska få bort dessa tankar.  

Hur skulle du känna att prata med din kille om det du upplever? Det kanske kan vara skönt att få berätta om att du får ångest och mår dåligt när du ser bilderna och att han följer henne på Instagram. Då får du också en chans att veta hur han ser på saker, han har ju valt att vara tillsammans med just dig och ingen annan! Att våga prata om allt i en relation, hur en tänker och känner, är modigt och kan ofta föra en närmare varandra!

Lycka till och hör gärna av dig igen.
Ta hand om dig!
/Tjejjouren.se