Nicole

Fråga från: Nicole

Jag har en kille som mina föräldrar inte tycker om , men de har aldrig ens träffat honom för de vill inte. De tycker bara att jag ska fokusera på gymnasiet och inte en kille. Men grejen då den att jag gillar hon om väldigt mycket och han gillar mig. Jan gör mig så glad och jag behöver det och förtjänar det men det är jobbigt att känna som att jag sviker mina föräldrar ? Så ska jag göra slut med honom och göra mina föräldrar glada eller ska jag tänka på mig själv och vad jag vill?

Svar

Hej Nicole!

Vad modigt av dig och kul att du vände dig till oss på Tjejjouren.se 

Du skriver att du har en kille som du tycker mycket om och att han tycker om dig. Du skriver att han gör dig glad och att du behöver han för att du förtjänar det. Du skriver även att dina föräldrar inte vill träffa din kille och att de tycker att du ska fokusera på gymnasiet och inte en kille. Du skriver även att du undrar om du ska göra slut med honom och göra dina föräldrar glada eller om du ska tänka på dig själv och vad du vill.

Att ha en person som man tycker väldigt mycket om och att det är ömsesidigt från båda hållen är en fantastisk känsla. Att du mår bra och att han gör dig glad är det viktiga här. Det kan vara så att dina föräldrar är oroliga för dig och bryr sig om dig. Därför kan det vara bra att du pratar med dina föräldrar hur du känner. Jag tänker att dina föräldrar antar att din kille tar viktig tid från dig och dina studier? Förklara för dina föräldrar att du hinner med att prioritera både skolan och din kille och att du mår dåligt av tanken på att behöva vara utan honom. Om du tycker det känns svårt att prata kanske du kan skriva ett brev där du förklarar hur du känner?

Du undrar även om du ska göra slut med din kille för att göra dina föräldrar glada eller om du ska tänka på dig själv och vad du vill. Jag tycker att du ska göra dig själv lycklig! Om du är kär och vill vara med honom ska du vara det.  Dina föräldrar kan ha åsikter, men det är du som väljer i slutändan.

Hoppas du hittar din väg.

Kramar,
/Tjejjouren.se