Vanessa

Fråga från: Vanessa

Hej, jag är 20 år gammal och har varit tillsammans med min pojkvän sen 1,5 år tillbaka. Han är världens bästa människa jag någonsin träffat. Han är så himla trevlig, pratglad, rolig och framåt som person. Han har väldigt mycket drivkraft i sig. Vilket jag såklart älskar med honom. Men det är någonting i mig som gör att jag stör mig på honom ibland. Just pågrund av att han så pratglad osv så hörs han väldigt mycket och han får alltid väldigt mycket uppmärksamhet. Om inte samtalsämnet handlar om honom så är det han som ska prata. Detta får mig att känna mig i bakgrunden, som en skugga till honom. Jag kan bli tyst när han är med i ett sällskap för att det känns som om att jag inte är lika intressant som honom. Det känns lite ibland som jag tappar gnistan i mig själv för jag aldrig får den uppmärksamheten som han får. Kanske låter löjligt med det är så jag känner. Detta har gjort att jag stör mig på småsaker. Till exempel om vi lyssnar på musik så ska han välja låtar hela tiden. Typ som om att ’nu ska vi lyssna på hans låtar för att han är han’. Eller att det har blivit värsta stora grejen om att han ska börja övningsköra när jag själv ska boka uppkörning snart, men alla verkar bry sig mer om honom. Jag är själv en ganska pratglad person och har inga problem att prata egentligen.
Ett exempel igår när jag var hos en vän och drack vin och hade det jättetrevligt kom min pojkvän till oss lite senare på kvällen. Från att han klev in genom dörren tills vi gick å la oss pratade han konstant och lät ingen av oss prata. Detta gör mig bara till en tjurig flickvän. Har sagt lite hur jag känner men det var längesen nu. Samtidigt som jag vill prata med honom om det vill jag inte det. Han har ju egentligen inte gjort något fel. Han är ju bara en glad person som gillar att prata. Det är ju snarare jag som har problem med honom. Det är väl jag som borde våga ta mer plats, men det är inte alltid så lätt när man är med en sådan person varje dag. Så som jag är med mina vänner önskar jag att jag var med honom.

Svar

Hej Vanessa!

Tack för att du hör av dig till oss på Tjejjouren.se!

Du skriver att du älskar att din pojkvän är pratglad och framåt men att du också stör dig på att han "tar över" och inte lämnar någon plats till andra inklusive dig. Du skriver också att du önskar att du kunde vara så som du är med dina vänner när du är med din pojkvän. Har jag förstått dig rätt då? Hör av dig annars!

När man är i ett förhållande är det viktigt att man respekterar varandra och lämnar plats åt varandra. Det är viktigt att du känner efter vad du mår bra av. Vad som också är viktigt i en relation är att man kan prata med varandra om hur man mår, hur man känner och vad man tänker om saker och ting. Det gäller ju i alla relationer, inte bara i kärleksrelationer. Du skriver att det var ett tag sen du pratade med honom om hur du känner kring detta. Eftersom du redan har formulerat dina tankar kring detta då du har skickat din fråga till oss på Tjejjouren.se vet du ju vad du vill ha sagt. Vad tror du skulle hända om du berättar för honom hur du känner?

Det finns ingen enkel lösning på det du känner, men bara för det ska du inte behöva tänka att du känner "fel". Alla går omkring med en massa tankar som de tror att de är ensamma om men som det sedan visar sig att flera andra också har tänkt på. Hur tror du att det skulle vara om du pratade med dina vänner om det först?

Lycka till och ta hand om dig!

Hör gärna av dig igen om du har något mer som du vill fråga eller ventilera!

/Tjejjouren.se