Osäker tjej

Fråga från: Osäker tjej

Hej! Jag är en tjej på snart 14 år. Jag har pratat ganska mycket med en kille på snap och även i telefon. Han är lika gammal som mig och vi har gemensamma vänner.

Grejen är den att jag är väldigt kär i honom och han gillar mig också. Vi har snackat i över en månad men fortfarande inte träffats. När jag pratar med honom så mår jag så bra och han får mig glad. Men jag är rädd att hans känslor för mig ska ändras om vi träffas. Jag är väldigt osäker och även om han säger att han tycker jag är snygg så tror jag inte riktigt på det.
Jag skulle jättegärna vilja bli tillsammans med honom men hur gör man ens. Det känns ju otroligt barnsligt att fråga och vill liksom träffa honom men vet inte hur. Är rädd att det ska bli stelt och att vi inte ska ha något att prata om. Han har pratat om att han vill kyssa mig och att han vill ha mig men hur gör man. Allt känns så komplicerat.

Tacksam för svar!!

Svar

Hej!

Vad roligt att du vänder dig till Tjejjouren.se!

Du berättar att du har kontakt med en kille och att ni tycker om varandra. Att du mår bra av att prata med honom och att han gör dig glad. Vad härligt att du känner så!
Du berättar också att du har en oro över att träffa honom och att du är rädd för att hans känslor ska förändras. Det är mycket vanligt att känna så inför att träffa någon man tycker om. Ofta grundar det sig i att man har byggt upp något som känns bra och att man inte vill att det ska förändras, precis som du beskriver det.

Vad tror du att din oro bygger på? Som du beskriver det så upplever jag det som att han tycker om dig. Ni verkar ha mycket kontakt och han berättar saker som att han vill vara med dig och kyssa dig. Jag tror därför inte du behöver vara rädd för att hans tycke för dig ska förändras, men det är självklart okej att känna så. Har du funderat över om han också känner sig nervös eller orolig över er första träff? Oftast är man inte ensam om det.

Du skriver även att du är rädd för att ni inte ska ha något att prata om. Finns det något som intresserar dig extra hos honom som du kanske vill prata om eller fråga om? Eller något om dig själv som du kan berätta om? Du kan också fundera på vad ni brukar ha för samtalsämnen över telefon och Snapchat, kanske kan ni prata om samma saker när ni ses.

Du berättar också att du vill träffa honom och bli tillsammans, att han har berättat att han vill kyssa dig och att han vill ha dig, men att du inte vet hur man gör. Har du funderat på att fråga honom om han vill ses någon gång och hitta på något bara ni två? Ett annat alternativ skulle också kunna vara att föreslå för era gemensamma vänner att hitta på något tillsammans. Då kanske det känns mer avslappnat och du kan samtidigt passa på att prata lite extra med honom. Ett bra första steg till att bli tillsammans är att börja träffas. Sedan tror jag att det faller sig naturligt att bli ihop om ni tycker om varandra och fortsätter att ses.

Om du oroar dig över att ni ska kyssas och du inte vet hur man ska göra så kan du läsa mer om det på tjejjourens tjejguide (se här: http://tjejjouren.se/node/43634/tjejguiden/1429), annars är det bara att testa sig fram!

Hoppas du fick svar på dina funderingar! Du är välkommen att höra av dig igen!

Lycka till!