Tjej med kärleksproblem

Min kompis började säga att en kille i klassen tittade på ett speciellt sett på mig. Liksom tittade ofta på mig på lektioner oså. Jag blev liksom kär i honom och min kompis tror att han är kär i mig. Men jag vet inte om han är det. Han liksom pratar med mig ibland och liksom ler mot mig. Men ibland tror jsg han är kär i en annan tjej i min klass. Jag är såå kär i honom och han har så fina ögon att det är svårt och prata och titta honom i ögonen, och om våra blickar möts på nån lektion tittar alltid någon av oss bort. Ibland när han pratsr med någon annan och jag står bakom så tittar han på mig. Men jag kommer aldrig våga säga att jag gillar honom. Någon i klassen kanske skulle reta mig och jag har inte riktigt så bra självkänsla att jag klarar det. Vad ska jag göra? Jätte tacksam för svar!

Svar

Hej!
Vad starkt av dig att du hör av dig och vad härligt att höra att du är kär!

Du skriver att du aldrig kommer våga säga till honom att du tycker om honom. När en är kär är det vanligt att en blir lite extra blyg och inte vågar prata med den en tycker om. Att berätta för någon att en är kär i den kan vara läskigt eftersom en inte vet vad den andra känner.
 

Vill du säga till honom att du är kär i honom? Om du vill berätta men inte vågar kanske du kan be din kompis säga det till honom? Det finns det många olika sätt att säga till någon att en tycker om den, till exempel skulle du kunna säga till honom att du blir glad av att se honom. Det kanske är lättare än att säga att du är kär? Du skriver att han pratar med dig ibland. Då har ni ju redan kontakt, och att fortsätta prata med varandra är jättebra och ett sätt för er att lära känna varandra. Kanske kan du fundera på hur det skulle kännas för dig om du själv tog kontakt med honom? Du vågar säkert mer än du tror!
Ett annat tips är att försöka spendera lite mer tid själv med honom. Kan ni kanske göra sällskap till eller från skolan eller sitta tillsammans på lunchen och prata? Om ni lär känna varandra lite bättre kanske det blir lättare att visa att du tycker om honom. Hur skulle det vara tror du?

Lycka till! Hör gärna av dig och berätta hur det går!
/Tjejjouren.se