En ny jasse!

Fråga från: jasse

Jag är kär i en kille i min klass och min bästa vän är också kär i honom och han gillar mig 55% och min kompis 45 % vi brukar prata och hänga lite vi är bra vänner Asså killen jag är kär i ( han heter yassin) vi är med varandra och vi typ är nästan bästa vänner men det e ju konstigt och vara kär i sin bästa vän jag är Föresten inte kär jag älskar honom så mycket vi är typ i samma ålder och vi är verkligen lika. En dag så hade alla killar i klassen berättat vem alla var kär i och vill väääärkligen veta vem han sa. Och jag vet att det låter som en dagbok men jag vill verkligen ha ett svar.PS: han ger mig blickar i klassrumet som visar nått men vet inte vad Jag har hörtalas om tjejjouren.se så jag testade så tacksam för svaret

Svar

Hej!

Vad kul att du hört talas om oss och att du hört av dig!

Du beskriver att du är kär, eller rättare sagt älskar, en kille som heter Yassin som du även ser som en väldigt bra vän. Ni är lika och att du undrar om han är kär i dig. Du berättar även att din kompis är kär i Yassin och att du tycker att det känns konstigt att vara kär i sin bästa vän.

Att vara kär eller att älska någon kan vara väldigt härligt och det verkar som att du verkligen tycker om den här killen. Du beskriver att han ger dig blickar i klassrummet och att du inte riktigt vet vad han försöker visa med dem. Det kan absolut vara ett sätt för honom att försöka visa dig att han tycker om dig. Olika personer visar att man tycker om någon annan på olika sätt. Det kan även vara olika hur lätt man har för att visa vad man tycker inför andra. Därför kan det vara svårt att lista ut om någon är kär i en själv. Enda sättet man kan veta säkert är att prata med personen och fråga. Det är ju bara han som vet hur han känner.

Du skriver att din kompis också är kär i honom. Har du och din kompis pratat med varandra om hur ni båda känner för honom?

Vem man blir kär i är ingenting man kan styra. Att vara kär eller älska sin bästa vän eller någon annan i sin närhet är absolut ingenting konstigt, även om det kan kännas så. Det är väldigt vanligt att man får känslor för personer som man är med mycket.

Hoppas att du är nöjd med svaret och du får väldigt gärna höra av dig igen!

Ta hand om dig!

/Tjejjouren.se