En ny Anonym!

Fråga från: Anonym

Hej! tror detta kommer att bli en lång text men måste berätta allt inom mig för jag mår dåligt! Okej för 5-6 månader sedan så kände jag att jag började få känslor för en kille i min skola han går i sjuan i samma klass som min bästa vän och hon är väldigt "hatad" av han och sina vänner Men ja alltså jag blev riktigt kär i han och jag har inte kunnat komma nära honom och snacka med han för jag är jätteee blyg och det får mig att må dåligt

Men efter en månad så träffa jag en kille som jag börja skriva med och han fick mig att känna mig speciell och han sa att han gilla mig och jag börja få känslor för han också Men sen så efter att vi snackat i 2-3 månader så Bara han sluta svara på mig och då sluta jag skriva till honom när jag märkte att han inte svara och när jag typ ser han i stan så går vi förbi varandra som främlingar och som om inget av allt de vi hade har hänt men jag sket i de och fortsatte med livet

och jag hade kvar känslor för den killen i sjuan men sen för typ en månad sen så blev jag 100 procent säker att jag inte har en chans med han och så det känns som om hans bästa vän är lite intresserad av mig nu och när jag märkte det så börja jag också känna att jag fått känslor för han och som sagt så "hatar" de min bästa vän som går i deras klass och de hatar också min andra bästavän (går inte i hans klass) så han killen som jag tror har fått känslor för mig brukar försöka snacka med mig bara och kollar alltid på mig extra myckeeet och vi får ögonkontakt hela tiden och det går inte att sluta kolla på honom alltså vi fastnar med blickarna och jag ville berätta för mina bästa vänner att jag får känslor för han men det kändes som om de bara skulle säga att jag är konstig som gillar flera eller så skulle de tro att jag gör de bara för jag/vi tror att han är intresserad av mig?

Och då så när jag tänkte berätta så sa min bästavän (hon som inte går i deras klass) att hon börjar få känslor för han och jag visste inte vad jag skulle göra för hon typ var helt galen i han och jag tyckte det var jobbigt när hon snacka om han och nu så har jag berätta för henne att jag också tycker om han men hon tror att det är för jag tror att han är intresserad av mig liksom exakt som jag kände att hon skulle säga men hon sa ändå att det var lugnt att jag gillar han också för hon är inte säker om hon gillar honom och jag vet inte vad jag ska göra för jag gillar han och jag gillar den första också och vill bara vara kär i en ?

Och är han nu intresserad av mig om han Beter sig så att han typ håller upp dörren till mig jätte ofta försöker hela tiden visa sig framför mig och försöker låta lite extra hög och allt det med ögonkontakten och det är en sak till han har gett mig en komplimang om mina bröst!:0att de var snygga! Och han snackar med mig?

Så... Vad kan jag göra för att vara kär i Bara han ena? Gillar han mig? Är det verkligen så att jag gillar han eller är de bara så jag känner för att han kanske är intresserad? Vad ska jag göra för mig och min bästa vän? Några tips så jag kan sluta vara så blyg (öka mitt självförtroende)? Det känns också jobbigt att de inte gillar mina bästavänner för då kommer jag aldrig att få en chans att komma närmare han ? Men mina bästavänner är jobbiga ibland men de försöker bara passa in? Hjälp snälla!!!???

Svar

Hej! Tack för att du hör av dig till oss. Det verkar som att du bär omkring på många känslor och det är modigt av dig att vilja berätta om dem.

Om jag har förstått det rätt så har du känslor för både killen i din bästa väns klass och killen som är hans bästa vän. Du skriver att du tror att dina kompisar hade tyckt att det var konstigt att du gillar flera killar och undrar hur du ska göra för att bara vara kär i en. Det är varken ovanligt eller konstigt att ha känslor för flera personer samtidigt även om jag förstår att det känns förvirrande.

Känslor kan vara svåra att styra över och det är svårt att ge något snabbt tips på hur du kan sluta ha känslor för den ena killen. De flesta av oss har nog varit i en situation där vi önskar att vi hade kunnat sluta tänka på en viss person. Personligen tycker jag att det kan vara skönt att skriva ner sina tankar i en dagbok eller liknande.  Det kan vara skönt att prata med någon närstående om det också. Du skriver att en av dina vänner också har känslor för den här killen så det kanske känns konstigt att prata med just henne om det. Finns det kanske någon av dina andra vänner som du känner att du kan ta upp det med?

Ibland kan det även vara svårt att veta om du är kär "på riktigt" i någon eller om det bara är spännande att personen visar intresse för dig, precis som du själv beskriver. Det är okej att inte vara helt säker när det kommer till kärlek. Ibland känns det rätt direkt men ibland måste det få gå lite tid för att en ska förstå sina känslor.

Du undrar också om den här killen är kär i dig och även det är svårt för mig att svara på. Det verkar som att han visar intresse för dig genom att ge dig komplimanger och hålla den ögonkontakt som du beskriver. Även om han flörtar med dig är det svårt att tolka om han är kär eller kanske tycker om dig på något annat sätt. Det enda sättet att få veta lite mer om vad en annan person känner är egentligen att fråga personen själv. Det kan kännas läskigt och svårt, både att fråga någon och få svar. Ibland kanske du inte får det svaret du önskar. Det kan ändå kännas väldigt skönt efteråt när du har vågat fråga. Du skriver att du känner dig blyg och jag kan förstå att det inte är lätt att fråga någon rakt ut om dennes känslor.

Du skriver också att det känns jobbigt att de här killarna inte tycker om dina bästa vänner och att det gör det svårare för dig att komma närmre den här killen du gillar. Det kan vara väldigt svårt att stå mellan två "grupper" av människor på det viset du beskriver. Det verkar ändå som att dina vänner betyder mycket för dig och det tycker jag är viktigt att ta vara på. Kanske kan du till en början försöka träffa den här killen utan att dina vänner är med?

Du beskriver att du mår dåligt över att du är så blyg och undrar hur du kan få bättre självförtroende. Normen i skolan brukar vara att det är bra att ta plats, att höras mycket och att vara utåtriktad. Det är lätt att jämföra sig med andra och kanske är detta en av anledningarna till att du mår dåligt över att vara blyg? Det är absolut inget fel i sig att vara blyg, men det kan kännas jobbigt. Det kan ta lite tid att jobba bort sin blyghet men det är absolut inte omöjligt. Finns det till exempel någon lektion där du känner att du är mindre blyg? Du kanske kan våga prata lite mer i klassrummet då? Kanske finns det någon aktitivet du har velat börja på? Att testa nya saker och prata med nya människor kan vara ett bra sätt att börja jobba på sitt självförtroende.

Jag hoppas att du har fått svar på några av dina frågor. Du får gärna höra av dig till oss igen om du vill. Du kan också chatta med någon av våra andra jourer som du hittar på tjejjouren.se. Ta hand om dig!

/Tjejjouren.se