Emmy: Jag är så kär i en tjej

 Jag är så kär i en tjej. Vi har blivit kompisar på sista tiden, (hon tog "initiativet"), och jag har försökt komma över det och tänka att jag kan väl nöja mig med att vara hennes vän. Men jag kan inte glömma henne, hon är så vacker, snäll och jag vill bara att hon ska hålla om mig. Men mina kärlekar brukar alltid gå åt skogen, och då överdriver jag inte. Och jag vill varken förlora henne eller bli sårad igen. Jag har inget problem med att det är just en tjej. Min syster är lesbisk och jag har länge vetat att jag är bi, men ingen vet det om mig. Jag har inte döljt det, dom har bara tagit det för givet liksom, att jag bara gillar killar.

Men min fråga är, borde jag komma över henne? För jag tror inte att jag skulle våga berätta för henne hur jag känner. Jag tror inte äns att hon gillar tjejer, och defenitivt inte mig..

Tack för att ni finns. Ni är så himla himla bra!

Svar

Hej!

Vad härligt att du är kär, och vad härligt att höra att du är nöjd med vem du är, det är starkt av dig!
Det här med att bli kär i en kompis, varje sig om det är en killkompis eller tjejkompis är aldrig lätt. För det kan ju ibland bli så att en vänskap tar skada om den ena är kär och den andra inte.

Du berättar att det var din kompis som tog initiativet till att börja umgås, vet du om hon kanske är intresserad av tjejer, och tror du att hon vet att du är det?
Att berätta för henne hur du känner är verkligen inte lätt!
Som du skriver är du rädd att förlora henne som vän och att bli sårad själv om hon inte besvarar din kärlek. 
Men om du berättar för henne och hon inte känner samma för dig så kan det ju faktiskt bli så att hon tar det som en komplimang även om hon inte känner samma för dig, och ni kan fortsätta vara vänner ändå.

Det kan ju kännas skönt att få ha sagt det, även om det inte blev besvarat.
Tror du att du kan vara bara vän med henne? Det är svårt att bara sluta vara kär i någon, och det kan vara lika smärtsamt att gå och vara olyckligt kär i någon, som att bli nekad om man berättar om hur man känner.

 Jag kan tyvärr inte säga vad du ska göra, det är något som du måste bestämma själv, men jag tror att hur du än gör, så gör du rätt val.
Du måste lyssna på vad ditt hjärta säger, ibland får man försöka glömma och ibland får man chansa!

Ta hand om dig,
vi på tjejjourerna finns här för dig hur det än går!
/ Tjejjouren.se