Tjej 14 år

Hej, hela mitt problem började med en dröm, jag drömde att jag hade sex med min kusin som e typ 10 år, o sen insåg jag att jag drömt att jag har haft sex med typ kusiner innan o tänk på om barn onanerar o sånt. Efter detta har jag inte kunnat sluta tänka på att jag typ är en pedofil, När jag var mindre var jag nyfiken på andras snoppar o sånt men jag va okså liten då, men nu tänker jag mig som en pedofil o det är så jävla jobbigt för jag älskar barn o skulle aldrig tänka mig som en pedofil nu har jag ångest som in i helvete, Är jag pedofil eller vad e det för fel på mig??

Svar

Hej,

Tack för ditt mejl och vad bra att du hör av dig till oss!

Du berättar att du drömde att du hade sex med din tioåriga kusin och att du haft funderingar kring om barn onanerar. Du berättar också att du älskar barn och att du får ångest av att tänka att du skulle vara pedofil.
Jag tänker att drömmar är ett hopkok av alla möjliga intryck som en har varit med om tidigare. Hjärnan kan spela oss ett spratt genom att blanda ihop intrycken på det här sättet och varför vi har drömmar finns det olika åsikter om. Drömmar påverkas ofta av vår vardag och oroligheter. Dina drömmar påverkas av dina tankar och känslor. Det kan till exempel vara så att du råkar tänka på om barn onanerar på förmiddagen och på eftermiddagen tänker en tanke om sex och sedan på kvällen tänker en tanke om din kusin. Sen när du går och lägger dig så bakar hjärnan ihop alltsammans till en dröm om att du har sex med din kusin. En dröm behöver alltså inte betyda någonting, även om den kan upplevas som verklig eller påverka oss när vi är vakna.

Du frågar även om du är pedofil och beskriver att du varit nyfiken på andras snoppar när du var liten. Att vara pedofil betyder att en är vuxen och vill ha sex med barn som inte kommit in i puberteten ännu. Det har inget med barn och ungas nyfikenhet på sina egna och andras kroppar att göra. Att vara nyfiken på hur ens egen och andra kroppar fungerar är väldigt vanligt. Du låter som en smart och reflekterande person, jag tror att du kommer att få klarhet i det här!

Hoppas att du känner att du fått svar på dina frågor!

Ta hand om dig!
/Tjejjouren.se