Vad känner eller känner inte jag?

Hej :)
Jag har en vän, en bästa vän, som jag kan prata med om allt ifrån skola till sex. Jag har mycket problem med min sexuella läggning och jag försöker lista ut vad och hur jag känner, om jag är bi, lesbisk, hetero eller inget alls. Det pirrar i mig ganska ofta, det kan komma från ingenstans eller när jag är nära vissa personer. Saken är den att det pirrar jättemycket när jag är nära min bästa vän.. Hon skämtar lite med det faktum att jag troligen är en flytande själ men hon vet inte heller exakt hur hon känner på samma front. Vi är sjukt bekväma med varandra och brukar ligga och kramas, skeda och mysa vilket jag aldrig varit bekväm nog att göra med någon annan av mina tjejkompisar. Vi pratar ibland om att pussas och hångla men både hon och jag säger att vi inte känner några kärlekskänslor för varandra. Det pirrar i mig och jag tror att jag blir kåt när vi är med varandra men jag förstår inte varför. Vi mår så sjukt bra i varandras närhet och jag känner mig bara så öppen med henne. Jag är förvirrad och förstår inte varför jag känner som jag känner vilket gör mig stressad.

Svar

Hej!

Du skriver att du är förvirrad över dina känslor för din bästa vän och att du försöker lista ut din sexuella läggning. Vad modigt av dig att skriva hit med dina funderingar! 

Det kan vara väldigt förvirrande att lista ut vad man har för sexuell läggning. Mitt tips är att låta det ta tid och att utforska vad det är man tycker om. Du skriver att det pirrar ganska ofta och ibland när du är nära vissa personer, till exempel din bästa vän. När det pirrar när du är nära vissa personer, är det tjejer och killar eller är det mest tjejer som du är nära när det pirrar? 

Du skriver att du och din bästa kompis brukar mysa och skeda och att du inte brukar göra det med andra kompisar. Du skriver också att ni kan prata om allt och att du tror att du blir kåt när du är med henne. Det låter som att ni har en intim och fin relation. Du skriver också att ni inte har kärlekskänslor för varandra men att ni har pratat om att pussas och hångla. Ibland är man kåt på en person utan att vara kär i personen och ibland kommer kärlekskänslor efter ett tag om man är med varandra mycket och myser mycket. Kärlekskänslor kan komma på en gång men de kan också komma långsamt över en lång tid. Det kan vara väldigt olika hur man blir kär i någon och ibland blir man inte kär även om man är kåt på personen. Man kan ha en intim och sexuell relation med någon som man inte är kär i. 

Du skriver att du blir stressad för att du inte förstår varför du känner som du gör. Mitt tips är att låta det ta tid och utforska din sexualitet. Du kan testa att fantisera om olika personer av olika kön och känna efter om det pirrar. Kanske kan du prata med din bästa vän om att du känner dig förvirrad och hur du känner för henne. Om man tycker att det är svårt att lista ut sin sexuella läggning kan man låta bli att sätta en stämpel på det och istället vara öppen för alla människor. 

Lycka till och ta hand om dig! 

/Tjejjouren.se