Är jag bisexuell?

Hej! Jag är en 13 årig tjej och jag undrar lite om jag är bisexuell, jag kan lixom tänka mig att vara ihop med en tjej och så men det känns typ äckligt att ha sex med en tjej (har inget emot att andra gör det, skulle bara inte kunna tänka mig att göra de själv) men kan tänka mig ha sex med en kille. Men har aldrig varit kär i en tjej eller varit attraherad av en men vet på nått sätt att jag skulle kunna bli det, blir alltså inte attraherad av en tjejkropp men blir det av en killkropp?

Så frågan är ju egentligen om man är bisexuell även om man inte har varit kär i en tjej eller kan tänka sig att ha sex med en men fortfarande kan tänka sig ha ett långvarigt förhållande med en tjej och en kille? mvh, en väldigt förvirrad tjej :)

Svar

Hej! 

Vad bra att du hör av dig till oss med dina funderingar!  

Du skriver att du undrar om du är bisexuell, att du kan tänka dig att vara ihop med en tjej men att du tycker det känns äckligt att ha sex med en tjej. Du skriver att du kan tänka dig att ha sex med en kille och att du blir attraherad av killkroppar. Jag förstår att saker som känslor och sexualitet ibland kan kännas förvirrande. Känslor och sexualitet är också saker som kan förändras över tid. Att du känner som du gör nu, behöver inte betyda att du kommer känna så för alltid. 

Du undrar om du är bisexuell även om du inte varit kär i en tjej eller kan tänka dig att ha sex med en men fortfarande kan tänka dig att ha ett långvarigt förhållande med en tjej. Vad du har för sexualitet är ingenting någon annan kan tala om för dig, det är något bara du själv kan veta. Jag undrar om du tycker att det känns viktigt att ”bestämma” eller veta vad du har för sexualitet?  Kanske kan du annars bara vara öppen för dina känslor och se lite vad som händer? Hur skulle det kännas? 

Det är viktigt att komma ihåg att du bestämmer själv vem du är och vem du vill vara med. 

Om du vill läsa lite mer om olika sexualiteter finns en bra guide på tjejjouren.se

Ta hand om dig! 

/Tjejjouren.se