Lesbisk eller inte?

Hej jag är en tjej på 16 år och jag vet inte om jag är lesbisk eller inte. Asså jag blir mer attraherad av att kolla på tjejer än på killar, har haft förhållande med killar men har inte tyckt om det. Men när jag har haft förhållande med tjejer så har dem hållit ganska länge men inte med killar. Drömmer till och med intima drömmar om tjejer. Kan kolla på killar men jag attraheras inte men om jag kollar på tjejer blir jag liksom attraherad. Snälla hjälp mig

Svar

Hej!

Vad klokt att du hör av dig! Det är vanligt att fundera över sin sexuella läggning, vem man känner sig attraherad av och vem man vill ha en relation med. Du berättar att du har haft relationer med både killar och tjejer men upplever att du blir mer attraherad av tjejer. Har det alltid varit så för dig att du blir mer attraherad av tjejer?

Jag kan tyvärr inte svara på vilken sexuell läggning du har, det är endast du som kan komma fram till det. En del vet och vill säga att de är antingen hetero- homo eller bi. Men det finns andra som inte vill definiera sig som något av dessa. Det är lätt att tro att man måste välja något av dessa och att man måste passa in i någon av dem. Det är inte det som är det viktigaste, jag tänker att om du fortsätter att tillåta dig att njuta på det sätt som känns bra för dig och oavsett vem du vill ha förhållande med eller blir kär i, så är du samma person. Det förändrar inget hos dig själv. Och du måste inte vara på något speciellt sätt beroende på vilken sexuell läggning du har. Sen om du någon gång vill definiera dig själv på något sätt så kommer det komma till dig och du kan landa i det då. Hur känner du kring det? Hör gärna av dig till en jour om du vill prata mer.

Ta hand om dig <3

/Tjejjouren.se