Hur vet jag vilken läggning jag har

Hur ska jag veta om jag faktiskt är bi eller lesbisk vet inte ricktigt än
Jag såg en tjej på tv som jag bara fastnade för jag kollade hennes insta och såg att hon hade en tjej, men destomer jag ser henne på tv eller på hennes Instagram så pirrar de lite i magen. Så har jag blivit lesbisk eller bi?
För vet liksom inte för har aldrig varit kär i någon förut

Svar

Hej,

Vad modigt av dig att skriva och berätta om dina frågor och funderingar!

Du skriver och undrar om du är bi eller lesbisk. Du berättar att du såg en tjej på tv, sedan på hennes insta och när du nu ser henne pirrar det i din mage. Nu undrar du om du blivit lesbisk eller bi, för du har aldrig varit kär i någon förut.

Så roligt att du utforskar din sexualitet och funderar över den! Det är svårt att säga vilken läggning du har, det känner du bäst själv, men om du känner dig osäker på vilket det är så det också helt okej. Du behöver inte veta det just nu och jag tänker att ibland kan det kännas bättre att släppa det fokuset lite? Vi som människor vill gärna sätta etiketter och kategorierna vad vi är och inte är, men det viktiga är egentligen att vi gör de saker vi vill och är bekväma med! Så jag tycker det är härligt att du upplever dessa positiva känslor och pirrandet! Fortsätt att utforska vad du gillar oavsett om det är tjejer eller killar eller både och. Ibland kan en vara attraherad av att kolla på något/någon, utan att ha de känslorna i verkligheten. Så fortsätt att utforska dig själv och din sexualitet, och hör av dig om du har fler frågor. Du kan också läsa mer på tjejguiden om sexualitet, hör av dig om du vill prata mer.

Ta hand om dig!

/Tjejjouren.se