Är jag bi

Hej
Jag har träffat en ny partner som jag en tid tillbaka vetat om att han är transvestit och sett det som en jobbig grej då jag känt mig väldigt obekväm av det.
Jag har under en längre period funderat på om jag kanske är bi men aldrig vågat ta steget att testa, men han har några gånger bytt om och numera känner jag mig inte alls utan obekväm utan snarare gillar jag det bättre och känner mig mer kär i honom då, låter det som jag kan vara bi?
Det är inte första gången som jag känner någon form av "attraktion/känslor" för en tjej även om han nu inte är tjej på det viset men

Svar

Hej,

Vad bra att du hör av dig till oss med din fråga.

Vad roligt att har träffat en ny partner som du verkar tycka det är härligt att umgås med. Du beskriver att din partner är trans och att det först har varit jobbigt för dig men att du numera känner att du gillar det och inte alls tycker det är obekvämt. Har jag förstått dig rätt då? Först vill jag skriva att det låter härligt att du känner dig bekväm och känner du känner dig kär i personen. Din fråga till oss är om det låter som att du är bi då du även har känt känslor och attraktion till andra tjejer förut.

Att känna känslor för din partner som du beskriver och att du även känt känslor och attraktion till tjejer gör dig automatiskt inte till bi men du kan såklart även vara bi! Det finns mycket olika typer av sexuella läggningar. Att vara heterosexuell innebär att en endast attraheras av och/eller blir kär i någon av det motsatta könen. Att vara bisexuell innebär att en attraheras och/eller blir kär i män och kvinnor. Det finns även något som kallas för pansexuell som betyder att den attraheras och/eller blir kär i personer oavsett kön. Att vara homosexuell innebär att en endast attraheras och/eller blir kär i någon av det motsatta könet. Som jag beskriver och som du säkert vet finns det många olika sexuella läggningar och sexualitet kan även vara flytande. Det betyder att sexualiteten kan ändras under tiden och under hela livet. Det är inte heller alla som vill definiera sig som homo, bi, pan eller något annat. Det är också vanligt att inte definiera sig alls.

För att sammanfatta mitt svar så är det svår för mig att svara på fråga om det låter som att du är bi. En idé kan vara att du fortsätter utforska din sexualitet. Förhoppningsvis kommer bitarna att falla på plats så småningom. Antingen att du vill definiera dig med en sexuell läggning eller att du inte alls vill.

Hoppas du fick klarhet i dina funderingar,

Kramar!

/Tjejjouren.se