Är jag bi?

Jag har en viktig fråga... jag undrar vad jag är... asså om jag är bi/lesbisk o.s.v. jag gillar killar men undrar om jag kanske är bi. För jag blir ju kär i killar men har aldrig varit kär i en tjej. Jag kan tänka mig att ha sex med en tjej men inte vara i ett förhållande med en. Jag vet inte riktigt vad jag är... alla säger ju att om man blir upphetsad av en tjej så är man lesbisk/bi o.s.v.
vill så gärna ha ett svar : )

Svar

Hej!

Kul att du hör av dig till oss med din fråga!

Du undrar över om du kan vara bisexuell eller lesbisk. Du skriver att du gillar killar, men kan tänka dig att ha sex med en tjej, men inte bli kär i en.

Det är du själv som bestämmer vilken sexualitet just du har och hur du vill definiera din sexualitet. Sexualitet är även något som kan förändras över tid. Här kan du läsa mer.

Man kan även se sexualitet som en skala där man kan vara mer eller mindre av något. Det går till exempel att vara bi, men primärt tända på till exempel killar. Och även om man är tjej och hetero, så behöver man ju inte vara kär i alla de killar man har sex med. Du kan ju till exempel vara bisexuell, men endast ha relationer med ett kön under hela livet. Du kan även vara pansexuell, och då spelar det ingen roll för dig vilken könsidentitet eller biologiskt kön den personen som du tänder på, eller blir kär i, har.

Det viktigaste är att du följer ditt hjärta, tar hand om dig och känner dig trygg!

/Tjejjouren.se