Behöver tips!

Kan ni ge några självförtroende tips?

Svar

Hej!

Vad bra att du skriver till oss med din önskan om lite tips!

Det finns ganska många bra tips på hur man kan bygga upp sitt självförtroende, det viktigaste är dock att man väljer det som funkar och känns bäst för just en själv.
Ett konkret tips kan vara att pröva göra affirmationer, att man varje dag (helst morgonen) ställer sig framför spegeln och ger sig själv komplimanger. Att man säger till sin egen spegelbild att man är bra, fin och fantastisk. Många menar att man efter ett tag faktiskt kan känna just det som man säger till sig själv.

Viktigt kan också vara att försöka skilja på självförtroende och självkänsla. Självförtroende handlar ofta om vad man presterar, medan självkänsla handlar om hur man känner inför sig själv som människa och person. Ens självkänsla kan du försöka förbättra genom att försöka förmedla till dig själv att du är bra precis som du är, plus att du är värd något utan att du behöver prestera.
Ens självförtroende däremot kan du förska förbättra genom att ge dig själv beröm för saker som du är bra på, samt genomför och kan se resultat i. Många gånger kanske man ofta bara ser det man inte lyckas med i ett sammanhang och viktigt då är att du försöker komma ihåg de BRA sakerna du gjorde och försöka lyfta upp det inför dig själv.

Jag hoppas att du kan omge dig av saker som kan få dig att känna dig bra precis som du är, du är värd massor utan att behöva prestera. Men jag hoppas även att du kan försöka lyfta upp de bra sakerna du gör så att inte allt fokus ligger på saker du inte lyckas med, så att även ditt självförtroende känns bättre.

Jag hoppas att du har fått någolunda tips över hur man kan tänka och göra kring sitt självförtroende.
Du är värdefull och bra precis som du är! Och du gör bra saker!
Ta hand om dig!

/Tjejjouren.se