Vad är min läggning?!

Hej, jag är förvirrad med min läggning och jag vet inte om ni kan svara på det, men det känns ju alltid skönt med folks kommentarer. Det är såhär att jag är bisexuell och det är jag minst helt säker. Ja blir attraherad av båda könen men mest till tjejer. De tycker jag är ''snyggast'' och blir lättare ögongodis. Snygga killar är ju snygga men inte så mycket mer med det, precis så man kan tycka sin kompis är snygg lixom. Jag vill ha förhållande med tjejer för jag blir så himla lätt uttråkad i ett förhållande med killar.. De blir så.. ja vet inte. Det är därför jag har blivit mer inne på om jag är helt lesbiskt lixom, men det är det att det är ju mycket 'enklare' att bli ihop med en kille och därför blir det mera det som är grejen lixom. Och jag blir helt förvirrad om det. Men att vara ihop med en kille så skulle jag tycka det vara mysigt att gosa och kyssas och så men verkligen inte att ligga med en kille, jag skulle inte bli upphettsad.. Medans jag skulle det med en tjej.. Vad tror ni ? Om ni kände såhär, skulle ni gissa att ni är inne på att vara helt lesbisk? För det är ju det att jag skulla vilja kyssa en kille, lixom hjärnan får inte ihop det..

Svar

Hej, vad bra att du vänder dig till oss med dina tankar. Precis som du skriver kan det vara skönt att bolla sina funderingar, och ibland är det bra att göra det med folk man inte känner.

Dina funderingar är jättevanliga, många funderar på huruvida de är hetero eller homo, bi eller inget av det. En del tycker att det är väldigt viktigt att definiera om man är det ena eller andra, medan andra inte tycker att det är viktigt eller intressant alls. Vad tycker du? En del mår bra av att komma fram till vilken läggning man har, men det finns också många som anser att det inte är relevant att bestämma en läggning. Dessutom kan det vara så att man inte har samma läggning hela livet. Det beror på hur man ser på sexualitet och sig själv. Hur ser du på saken, måste man bestämma sig för att vara det ena eller det andra?

En del tycker att det är skönt att lägga bort alla tankar kring hur man definierar sig, och bara känna efter hur det faktiskt känns inuti när man träffar en person, oavsett om den personen är en kille eller tjej. Blir man intresserad, kär eller kåt så blir man, och då är det viktigt att man tillåter sig själv att bli det, och inte låta en självdefinition hindra en. Förstår du hur jag menar? Vad tänker du om det?

Det finns de som bara blivit kära och upphetsade av kvinnor i hela sina liv, men så träffar de en man som de känner känslor för som de förut bara kopplat till kvinnor, eller tvärtom. Det är inte konstigt, och det är inte fel. Sexualitet måste inte vara antingen eller!

Om du just nu känner att du är mest intresserad av tjejer, så tillåt dig själv att vara det, om det gör dig glad! Du skriver att det är enklare att bli ihop med killar, och så kan det absolut vara eftersom det är det som förväntas av en och det är så de flesta gör, men du ska inte göra saker som inte känns rätt. Det är bara du själv som vet hur du känner och det är bara du som kan bestämma om du vill definiera dig som någonting, och i så fall vad, och du behöver inte definiera dig om du inte vill det.     

Skriv gärna igen om du vill bolla fler tankar!

Ta hand om dig
/tjejjouren.se