Utslag på ”triangeln”

Hej! Jag är en tjej på 19 år! Jag Har rakat mig sen jag va 13/14 år. I perioder mer o i andra perioder mindre. Just nu har jag inte rakat mig jättemycket. Jag har håret låtit växa. Men nu de 2- 3 senaste dagarna har jag fått som utslag under håret, inte vid slidöppningen utan på ”triangeln” vad kan det va för utslag? Jag är jätterädd att det är någon könsjukdom...
Jag har precis tagit ut min p-stav då jag vill ha barn nu med min sambo. Har det något med mina utslag att göra? Vi har haft sex typ 2 gånger sedan jag tog ut staven, den 24:e augusti.

Svar

Hej!

Så bra att du hör av dig till oss med din fundering! Som jag förstår det så har du rakat ditt kön sedan du var 13-14 år gammal...mer eller mindre. Fast just nu har du haft en liten paus ett tag och låtit det växa ut. Nu har det kliat under håret de senaste dagarna och du är orolig att det är en könssjukdom.

Ibland när håret växer ut så kan det irritera lite och börja klias... Det kan även vara så att om du bytt tvättmedel, sköljmedel eller tvål så kan irritation uppstå. Faktiskt även om man har mkt sex med sin partner och området gnids massor, så blir det irriterat, men nu så verkar ju fallet inte vara så.  Testa att tvätta dig med något mjukgörande med neutralt PH och oparfymerat. Även fast att det är på själva triangeln så kan det vara bra med så skonsamma medel som möjligt för att minska irritationen. Försök att ha mindre tighta byxor (just nu) och se om det försvinner.  Om det inte försvinner inom kort så ta kontakt med ungdomsmottagningen.

Har du fler funderingar så är du välkommen att höra av dig!

Kram,

/Tjejjouren.se