Hår under armarna

Jag är en tjej på snart 15 år och nästan varje gång jag råkar mig under armarna gör det ont vilket gör att jag inte kan raka mig och behöver vänta tills mitt hår växt ut en bit vilket gör att jag inte kan ha linne, vad kan jag göra för att slippa få ont när jag rakar mig under armarna? Och varför gör det ont?

Svar

Hej!

Du berättar att du får ont när du rakar dig under armarna. Kan det vara så att du får små "rakfinnar" under armarna, och det är dem som gör att du får ont? Det finns snällare rakkrämer som du kan testa utan parfym. Du kan också testa att byta ut rakhyveln, har man en rakhyvel som är gammal kan det göra ont.

Du skriver också att detta hindrar från att ha linne. Kom ihåg att alla människor har hår under armarna, både tjejer och killar. Du kan självklart ha på dig linne oavsett, hår under armarna är helt naturligt. Även om det kan verka som att alla rakar sig under armarna så är det inte så. Ibland kan det verka som att man måste raka sig eftersom man ofta ser i tex reklam, filmer, bilder att tjejer inte har hår under armarna, vilket egentligen är ju missvisande och inte alls så det ser ut i verkligheten. Många väljer att ha hår, man kanske inte har tid, man får rakfinnar som gör det svårt att raka sig, eller kanske inte ens vill raka och det är ju okej oavsett vad man väljer. Du ska inte behöva begränsa dig själv och din kropp när det kommer till vad du kan ha på dig och inte. 

Tveka inte att höra av dig igen! Ta hand om dig <3

/Tjejjouren.se