....

Hej jag är en kille på 14 bast jag har jättr mycket könshår och jag har rakat kanske 2 gånger då jag inte visste att det skulle bli värre,vad ska jag göra

Svar

Hej!

Jättebra fråga om könshår!

Det finns inga rätt och fel när det gäller könshår. Vissa har mycket, andra har mindre. Det är genetiskt. Håret finns där av en anledning: att skydda kuken och pungen från friktion när du rör på dig och hålla smuts och bakterier borta. Det mest hygieniska och hälsosamma är att ha håret kvar, men det är du som bestämmer över din kropp. 

Mycket eller lite könshår påverkar inte kukens eller pungens funktioner, det behöver du inte oroa dig över. Däremot verkar det som att du oroar dig över hur du ser ut med ditt könshår. Det är lätt att tro att alla är rakade och att det är så det ska vara men gå till en simhall och kolla på de andra i duschrummen: då kommer du troligtvis se att folk ser väldigt olika ut och har olika mycket hår.

Att raka sig innebär inte automatiskt att hårväxten blir värre. Det är en myt. Men det kan upplevas så. Försök att inte tänka så mycket på ditt könshår, troligtvis är det ingen annan som gör det heller. Vill du fortsätta raka dig, gör det. Vill du sluta, sluta. Känns det läskigt eller besvärligt att raka, kan du klippa eller ansa bort delar av håret. Prova dig fram och kom ihåg att inget är rätt eller fel när det gäller könshår och att det inte finns något du kan göra som ökar hårväxten, det är bara dina gener som bestämmer hur mycket könshår du har. Sen är det upp till dig att acceptera det eller klippa/raka bort det. Du bestämmer, ingen annan.

//Tjejjouren.se