Rubrik på fråga Hjälp behöver svar

Jag behöver hjälp!
Denna sommaren har jag inte vågat använda linne pågrund av att när jag rakar mig så är det kvar svarta prickar och jag får stora röda ”finnar” i armhålan. Detta är sjukt sjukt jobbigt då det varit 30 grader till varenda dag.
Sen är det också, jag fattar inte hur mina vänner kan gå med linne vecka efter vecka? Mitt hår under armarna växer ut på 24 timmar, jag hade aldrig kunnat gå o bada två dagar i rad utan att försöka dölja mina armhålor. Känns som att det bara är jag som har dessa problemen? Alla mina vänners armhålor är så perfekt rakade och verkar vara det ett tag.

Svar

Hej!
Vad fint att du hör av dig till oss på Tjejjouren.se!

Du skriver att du upplever att du får svarta prickar och stora röda "finnar" i armhålorna när du rakat dig. Du berättar också att du har svårt att förstå hur dina vänner kan ha linne vecka efter vecka och att deras armhålor är perfekt rakade längre tid. Du berättar också att du upplever att du är den ända med dessa problem och att du vill dölja dina armhålor om du går och badar två dagar i rad.
Det är många unga som har detta problem. Huden i armhålorna är väldigt känslig. När en rakar sig så är det bra att använda en ny ren rakhyvel, raklödder och vatten för att undvika infekterade hårsäckar - vilket jag anar kan vara ditt problem. Det finns olika salvor en kan köpa på Apoteket som ska vara skonsamma mot huden. Det kan också vara bra att vänta några dagar mellan rakningarna för att undvika att huden blir irriterad. 

Alla människor har olika mycket hårväxt.  Det finns mycket krav och ideal på både tjejer och killar att vi ska vara hårlösa på vissa delar av kroppen. Varför är det så tror du?  Om du skulle låta bli att raka dig, hur tror du att det skulle kännas? Om en tycker att det känns obehagligt att raka sig så behöver en inte.

Hoppas att du käner dig nöjd med svaret!
Ta hand om dig <3
/Tjejjouren.se