Rubrik på fråga Raka sig på fittan

Hej,
Jag är 14 år och har börjat få jättemycket hår på fittan. Jag vet liksom inte hur jag ska göra för när jag rakar mig får jag stubb jättesnabbt och jag tycker att det gör jätteont att raka på stubb. Men om jag inte gör det så blir den ju aldrig riktigt slät. Den blir knappt det från början. Jag menar att jag knappt får bort allt så det fortfarande är hår som syns fast det är nyrakat. Känns som att jag är för ung för att vaxa mig.

Svar

Hej, vad bra att du hör av dig till oss med din fråga!

Du berättar att du är 14 år och har börjat få hår på fittan och att du inte vet hur du ska göra när du rakar dig. Först och främst så finns det inget rätt eller fel när det kommer till könshår. Vissa rakar lite grann, andra tar bort allt medan vissa låter det vara som det är. Ingenting är mer rätt än något annat. När det gäller rakning så växer håret ut ganska snabbt och man får stubb, precis som du skriver vilket gör att det kan bli svårt att få det riktigt slätt. Ett tips när det kommer till rakning är att använda en ny vass hyvel och använda rakgel (finns speciella för intimområden) som gör att rakningen blir skonsammare.

Du nämner även vaxning vilket är en metod som gör att håret rycks med rötterna vilket gör att det tar längre tid innan håret växer ut. Vad folk gillar för metoder varierar, en del föredrar rakning och andra föredrar vaxning.

Ta hand om dig!

/Tjejjouren.se