Anonym 14 åring

Hej jag är en tjej på 14 år som har en liten fråga. Hur mycket hår är det normalt att man har mellan benen? för jag har börjat få jättemycket och det börjar sträcka sig ned mot rumban och växa där. är det normalt eller borde jag kontakta någon läkare?

Svar

Hej! 

Vad bra att du hör av dig till oss med din fråga. Du skriver att du är 14 år gammal och att du börjat få hår mellan benen som sträcker sig ned mot rumpan.
I din ålder är det vanligt att det händer mycket och kroppen förändas på många sätt. Hårväxten du beskriver är bra! Den skyddar huden och slemhinnorna från smuts, bakterier, värme och kyla. Alla tjejer och kvinnor har olika mycket hårväxt.

Ofta kan det se ut som att tjejer på TV, internet, tidningar och filmer inte har hår på kroppen vilket kan leda till att man tror att det inte är vanligt. Det är dock så att dem, precis som alla andra, också har hår på kroppen, fast dem har tagit bort det. Utifrån det du beskriver tror jag inte att du behöver kontakta läkare utan det är ett tecken på att din kropp fungerar precis som den ska.

Hoppas att du fått svar på din fundering. Ta hand om dig och hör gärna av dig igen om du har någon mer fundering.

Mvh Tjejjouren.se