:(

Hej!
Jag undrar hur det bästa sättet att raka sig mellan benen som tjej för när jag rakar så växer det ut jättesnabbt och jag har ganska mycket hår!
Hjälp tack!

Svar

Hej! Tack för din fråga!

Du undrar över ett bra sätt att raka underlivet om jag har förstått dig rätt?

Om en väljer att ta bort sitt könshår så finns det flera tillvägagångssätt att välja mellan. Om en väljer att raka sig är kan en att tänka på att använda en vass rakhyvel och att gärna förvara den på ett torrt ställe mellan användningarna för att minimera tillväxten av bakterier. En del föredrar att raka könet i duschen eftersom det kan upplevas som skonsammare mot huden. Att använda en mild rakgelé kan hjälpa en att få en närmare rakning. Om en upplever att huden är irriterad efter rakning så finns det krämer som kan appliceras för att lugna huden. Det rekommenderas ofta att undvika parfymerade produkter på och runt sitt kön eftersom de kan irritera både huden och slemhinnorna. Om du ändå upplever att rakning inte passar för dig så finns det som sagt andra sätt att ta bort sitt hår. En del väljer att vaxa bort sitt hår eller använda sig av epilator eller hårtrimmer. Vax och epilator är metoder som rycker upp håret med rötterna vilket gör att det tar längre tid innan det växer ut, men det är också mer smärtsamt.

Du skriver i din fråga att du upplever att ditt könshår växer ut snabbt igen efter att du har rakat det.  Hur snabbt ens hår växer skiljer sig från person till person och det är vanligt att snabbt få stubb efter att ha rakat bort kroppsbehåring. Runt könet finns det en kraftigare hårväxt eftersom det är en kroppsdel som är känslig för infektioner och håret skyddar till viss del mot det. Du skriver också att du tycker att du har mycket könshår. Även det är något som varierar mycket mellan olika personer. Det är vanligt att folk har könshår som sträcker sig ner på deras lår. Sådan hårväxt visas sällan upp i sociala medier eller TV och därför kan det kännas som att det är onormalt att ha synligt könshår. Att ha hår på kroppen är dock helt naturligt. Har du någon gång tänkt på skillnaden mellan hur mycket hårväxt folk har och hur mycket av den de faktiskt visar upp? Det är upp till var och en ifall de vill ta bort sitt kroppshår eller inte och oavsett hur du väljer att göra så hoppas jag att du känner dig nöjd och trygg med beslutet!

Ta hand om dig!

/Tjejjouren.se