En som undrar

Jag är en tjej på 15år & jag vill ha killfrisyr men min familj o vänner vill inte att jag gör de för dom tycker inte att jag skulle passa i det.. hur ska jag göra?

Svar

Hej!

Tack för att du hör av dig till oss med din intressanta fråga!

Du skriver att du vill klippa en frisyr men att ingen av de i din närhet verkar tycka att du skulle passa i det och att du funderar över hur du ska gå tillväga. Jag förstår att det är en tuff fråga eftersom du vill göra detta men inte har någon som stöttar dig. MEN! Det viktigaste du måste komma ihåg är att din frisyr är något som sitter på din kropp och din kropp bestämmer du över! Jag tror att det kommer bli en kul förändring för dig och att de andra kommer att vänja sig - huvudsaken är att du är nöjd och gör det du vill.

Jag tänker också att det är lätt att tänka att det viktigaste skulle vara om det är snyggt eller inte. Då glömmer man ju bort att kroppen ska kännas bra. Den behöver inte se bra ut för att kännas bra, även om din nya frisyr säkert skulle vara hur snygg som helst! Alla har olika smak- och det som en person tycker är urtjusigt gillar inte en annan. Det är en del av livet, och inget som din familj eller vännerna kan ändra på.

Du undrar också hur du ska göra, och jag tänker att du kan börja med att förklara varför du gillar den här frisyren och fråga varför de bryr sig så himla mycket om hur du ska se ut, du kommer ju fortfarande att vara samma härliga person..! Ett annat alternativ är att helt enkelt klippa av dig håret och så får omgivningen vänja sig vid det så småningom. Vad tror du om det?

Kör på, tycker du är jättemodig!

Ta hand om dig!

//Tjejjouren.se